Na het succes van ‘Black’ in 2015, de verfilming van de gelijknamige roman, gaat het bekende regisseursduo Adil & Bilall opnieuw in zee met auteur Dirk Bracke voor de bewerking van zijn roman ‘Straks doet het geen pijn meer’. Een nieuwe samenwerking met de jeugdschrijver die Adil & Bilall via zijn boeken als tieners reeds inspireerde.

Het ontroerende boek ‘Straks doet het geen pijn meer’ wist bij zijn verschijnen in 2001 meteen zowel het publiek als de critici te bekoren en betekende enige jaren later voor de jonge Adil het meest aangrijpende boek dat hij als tiener las. Op vijftienjarige leeftijd schreef hij een nog handgeschreven brief aan de bekende jeugdschrijver, waarin hij hem zijn filmdromen als regisseur toevertrouwde en de hoop ‘Straks doet het geen pijn meer’ ooit te kunnen verfilmen. Een brief die Dirk Bracke altijd is bijgebleven: « Ik heb die brief van Adil zelfs nog steeds thuis liggen. Hij was als jonge knaap al zo innemend en ik heb hem in die tijd ook teruggeschreven. Uiteraard had ik toen nog geen idee dat net die jongen tien jaar later met zijn kompaan Bilall mijn boek ‘Black’ zo knap zou verfilmen en daarna de wereld zou veroveren. ‘Straks doet het geen pijn meer’ is van de ruim veertig boeken die ik schreef mijn persoonlijke favoriet en dat het in goede handen is van deze twee getalenteerde heren is een understatement. »

Adil & Bilall © Maureen De Wit

Adil en Bilall van hun kant zijn Dirk voor altijd dankbaar: « ‘Black’ lanceerde onze carrière in de Verenigde Staten met onder andere ‘Bad Boys for Life’. Onze samenwerking met Dirk is een echte geluksbrenger geweest. Maar dat is ook geen toeval. De verhalen van Dirk zijn universeel en emotioneel krachtig. Hij reikt ons met zijn boeken als regisseurs altijd een filmisch universum aan. »

De film wordt geschreven door Bule Decarpentries en Adil El Arbi. De opnames staan ​​gepland voor 2022.

De film wordt geproduceerd door 10.80 Films (‘Dode Hoek’, ‘Ghost Tropic’) in coproductie met A Team Productions (‘Patser’, ‘Torpedo’), Los Morros en Les Films du Fleuve van de gebroeders Dardenne.

Herlees alvast het boek in afwachting van de film:

Adil en Bilall verfilmen opnieuw boek van Dirk Bracke

Of ontdek andere boeken van Dirk Bracke:

Watervrees

Sien is alleen en doodsbang voor water. Als kind probeerde haar moeder haar in bad te verdrinken en sindsdien is Sien panisch voor baden en zwembaden.
Wanneer ze na de dood van haar vader alleen gaat wonen, wordt ze tot over haar oren verliefd op Frenkie. Hij wil haar social media-profiel boosten en een filmpje maken waarin Sien het water ingaat.
Maar zijn zijn bedoelingen wel zuiver?

€ 9,99

Florica

Jason studeert automechanica op school. Hij houdt van fitnessen en uitgaan. In een discotheek ontmoet hij een vreemd trio: de mooie Florica, haar beschermende oudere broer Luca en de veel oudere Ruud, het ‘liefje’ van Florica.

Als Luca in Jasons klas terechtkomt, ontdekt Jason dat broer en zus Roma zijn. Jason ziet de kans schoon om ook Florica te leren kennen. Na een avondje in de discotheek komt het tot een vechtpartij tussen Ruud en Jason en slaagt Jason erin om Florica’s hart te winnen. Florica’s vader heeft echter al een echtgenoot voor haar op het oog. In Tsjechië dan nog ... lees meer wel…

€ 9,99

Adil en Bilall verfilmen opnieuw boek van Dirk Bracke

Adil en Bilall verfilmen opnieuw boek van Dirk Bracke

Een lege brug

Op een zachte novembermiddag haast Siem zich naar zijn liefje Marijke. Op de spoorwegbrug zit een bloedmooi meisje, Paulien. Ze maakt een tekening en telt elke lijn die ze op het blad zet. Siem is ondersteboven; haar figuur en haar onbegrijpelijke reacties fascineren hem. Algauw komt Siem erachter waarom Paulien zich zo ongewoon gedraagt.

€ 9,99