nieuws

Alicja Gescinska benoemd tot Commandeur in de Leopoldsorde

0

Alicja Gescinska is via koninklijk besluit benoemd tot Commandeur in de Leopoldsorde. Deze eretitel ontvangt de auteur en filosofe voor haar werk als schrijver.

“Het ontbreekt mij de woorden; wat als denker en schrijver natuurlijk niet zo’n herkenbaar gegeven is. Ik ben bijzonder ontroerd door deze erkenning van ons koningshuis. Het is een blijk van waardering voor mij persoonlijk, maar ook van waardering voor de maatschappelijke rol die filosofie en literatuur kunnen vervullen.”
– 
Alicja Gescinska

De Leopoldsorde is de hoogste Belgische onderscheiding. Het is een van de drie nationale orden, naast de Orde van Leopold II en de Kroonorde. De Leopoldsorde is onderverdeeld in verschillende graden. Boven de Commandeur staat een Grootofficier, een Grootlint en een Grootmeester, de koning zelf. Onder de Commandeur zijn er nog de Officier en de Ridder.

Over Alicja Gescinska

Alicja Gescinska (1981) is een Belgisch-Poolse filosofe en schrijfster. Ze publiceerde eerder een roman, een dichtbundel en levensbeschouwelijke non-fictie. Ook maakte ze voor Canvas de interviewreeks Wanderlust en publiceert ze regelmatig columns. 

Bibliografie

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief