Zijn politieke partijen de oplossing voor, of eerder een oorzaak van het democratische deficit en de vele problemen van het politieke theater? De Franse filosofe Simone Weil pleitte in een visionair essay voor een radicale afschaffing van alle politieke partijen. Weil gaat op zoek naar alternatieven en een andere manier van politiek bedrijven. Filosofe Alicja Gescinska vertaalde Weils essay, schreef een inleiding over Simone Weil én gaat in een afsluitend hoofdstuk in dialoog over de ideeën van de Franse filosofe. Maak kennis met Politiek zonder partijen.

Filosofe Alicja Gescinska pleitte in verschillende werken voor het belang van politieke betrokkenheid. In Politiek zonder partijen schetst ze een kort biografisch portret van Simone Weil en presenteert ze een nieuwe Nederlandse vertaling van Weils Aantekening over de algemene afschaffing van politieke partijen. In een afsluitend essay gaat Gescinska in filosofische dialoog met Weil.

De vraag hoe ons politiek bestel in de toekomst vorm moet krijgen en hoe we de macht enerzijds kunnen verankeren in instituten en er anderzijds op kunnen toezien dat die macht geen gevaarlijke almacht wordt, was uiterst relevant in Weils tijd, uiterst relevant in de onze, en zal nooit aan relevantie inboeten.” – Alicja Gescinska

Bestel hier jouw exemplaar.

Politiek zonder partijen

Zijn politieke partijen de oplossing voor, of eerder een oorzaak van het democratische deficit en de vele problemen van het politieke theater? De Franse filosofe Simone Weil pleitte in een visionair essay voor een radicale afschaffing van alle politieke partijen. Weil gaat op zoek naar alternatieven en een andere manier van politiek bedrijven. Filosofe Alicja Gescinska pleitte in verschillende werken voor het belang van politieke betrokkenheid. In Politiek zonder partijen schetst ze een kort biografisch portret van Simone Weil en presenteert ze een nieuwe Nederlandse vertaling van Weils Aantekening over de algemene afschaffing van politieke partijen. In een afsluitend essay ... lees meer gaat Gescinska in filosofische dialoog met Weil.

€ 14,99