Onlangs is de heruitgave van Stephen Fry‘s roman Geschiedenis maken uitgekomen. Dit was het laatste boek in de reeks heruitgaven van Fry’s boeken. Ze werden in een nieuw jasje gestoken, ideaal voor de verzamelaars!

Welke van deze titels ontbreken nog in jouw collectie?

1. Mythos

In de handen van Stephen Fry komen de Griekse mythen opnieuw tot leven, met al hun losbandigheid, lust en liefde, moord en doodslag, triomfen en tragedies. Fry geeft de verhalen een welverdiende plek in onze moderne tijd.

Mythos

Losbandigheid, lust en liefde, moord en doodslag, triomfen en tragedies; de Griekse mythen en sagen zijn wilder en woester dan het leven zelf. Deze verhalen bieden alles wat een lezer zich kan wensen. De oude Grieken inspireerden onder anderen Shakespeare, Michelangelo, James Joyce en Walt Disney. In de handen van Stephen Fry komen de verhalen opnieuw tot leven. We worden verliefd op Zeus, we aanschouwen de geboorte van Athena, we zien hoe Kronos en Gaia wraak nemen op Ouranos, we huilen met koning Midas en we jagen met de even beeldschone als meedogenloze Artemis. Stephen Fry haalt deze verhalen op ... lees meer uit de oudheid en geeft ze hun welverdiende plek in onze moderne tijd.

€ 22,50

2. Helden

Helden is het vervolg op de bestseller Mythos, maar nu ligt Fry’s focus op de stervelingen in de verhalen uit de klassieke oudheid. Jason, Atalante, Oidipous en Herakles zijn slechts enkele van de helden die hier ten tonele verschijnen. Deze verhalen over Griekse helden laten ons ook vandaag nog zien waartoe wij mensen in staat zijn.

Helden

Het wervelende vervolg op de bestseller Mythos

In Helden vertelt Stephen Fry op sprankelende wijze de dramatische, geestige, tragische en tijdloze verhalen van de stervelingen uit de mythologie. Stap aan boord van de Argo en beleef met Jason zijn heroïsche queeste naar het Gulden Vlies, maak kennis met Atalante, die opgroeide bij de beren en die haar aanbidders telkens weer het nakijken gaf. Beleef de avonturen van Oidipous, die het raadsel van de Sfinx weet op te lossen. Volg Herakles op zijn pad als hij zijn twaalf werken moet verrichten en dool rond in het Labyrint van koning Minos, ... lees meer waar de monsterlijke Minotauros op je wacht. Huiveringwekkend en meeslepend zijn de verhalen van de Griekse helden, die ons opnieuw laten zien waartoe wij mensen in staat zijn.

€ 22,50

3. Troje

Geen enkel verhaal uit de klassieke oudheid spreekt zozeer tot de verbeelding als de mythe van de Trojaanse oorlog. In dit klassieke verhaal komen heldendom en haat, liefde en verdriet, wraak en spijt, hoop en wanhoop samen en wordt de mens tot op het bot ontleed.

Troje

Met zijn bestsellers Mythos en Helden heeft Stephen Fry de Griekse mythen weer naar onze tijd gehaald. Nu waagt hij zich met zijn derde mythe-boek aan het verhaal van de Trojaanse Oorlog. Nadat Paris de beeldschone Helena heeft weggekaapt naar Troje, trekken de Grieken met een vloot van duizend schepen ten strijde tegen de Trojanen. Het is het begin van een huiveringwekkende strijd, een wrede belegering, die maar liefst tien jaar zal duren. Troje is het klassieke verhaal waarin heldendom en haat, liefde en verdriet, wraak en spijt, hoop en wanhoop samenkomen. In deze grootse mythe wordt de mens tot ... lees meer op het bot ontleed.

€ 25,99

4. Een jongensleven

Met flair en humor vertelt Stephen Fry briljante verhalen over zijn kostschooltijd, waarin hij pesterijen en lijfstraffen doorstond, een eerste grote liefde kende, een zelfmoordpoging deed en in de gevangenis belandde. Hilarisch, krankzinnig, ontroerend en onweerstaanbaar.

Een jongensleven

Stephen Fry werd als zevenjarige jongen naar een kostschool gestuurd, 300 kilometer van zijn ouderlijk huis. Met flair en humor vertelt hij genadeloos eerlijk over deze roerige schoolperiode, waarin hij pesterijen en lijfstraffen doorstond, een eerste grote liefde kende, een zelfmoordpoging deed en in de gevangenis belandde. Ingrijpende en vormende jaren, waarna hij als achttienjarige jongeman de wereld opnieuw tegemoet trad, vastbesloten om zijn eigen weg te gaan.
Een jongensleven is even hilarisch en krankzinnig als ontroerend en onweerstaanbaar.
'Fry beschrijft zijn herinneringen met vaart en humor.' - Nederlands Dagblad

€ 24,99

5. De collegejaren

In Collegejaren vertelt Stephen Fry over zijn jaren als student in Cambridge. Hier ontmoette hij verschillende mensen die zouden uitgroeien tot beroemdheden, zoals Hugh Laurie en Emma Thompson. Met vallen en opstaan begint Fry te ontdekken waar hij goed in is: acteren en het bedenken en schrijven van sketches.

De collegejaren

In Collegejaren vertelt Stephen Fry over zijn jaren als student in Cambridge. Daar ontmoette hij Hugh Laurie, met wie hij onder meer de legendarische serie A bit of Fry and Laurie zou maken, maar ook Emma Thompson, die zou uitgroeien tot een wereldberoemd actrice. Gaandeweg ontdekt Fry waar hij goed in is: acteren en het bedenken en schrijven van sketches. In het Londen van de jaren tachtig viert hij samen met Hugh Laurie zijn eerste successen, waarover hij smaakvol kan vertellen. Maar hij staat ook stil bij de schaduwzijde van het succes: de faalangst en depressies die hem blijven achtervolgen. ... lees meer Collegejaren vormt een opmerkelijk openhartig en bij vlagen hilarisch relaas waarin Fry de lezer aan de hand van zijn eigen leven rondleidt door de Engelse toneel-, comedy- en filmwereld.
Eerder verschenen onder de titel De Fry kronieken

€ 24,99

6. Een tomeloze tijd

In Een tomeloze tijd gaat het verhaal van Stephen Fry’s leven verder. In dit boek doet hij openhartig verslag over een duizelingwekkende periode in zijn leven, vol werk, succes, feestgedruis en verslaving.

Een tomeloze tijd

Stephen Fry was nog maar amper dertig jaar toen hij het als cabaretier, acteur en schrijver al helemaal had gemaakt. Hij werd bekend met tv-series als A Bit of Fry and Laurie, Blackadder en Jeeves and Wooster en hij brak door met zijn roman De leugenaar. De wereld lag aan zijn voeten en niets was hem te gek. Wat kon er in hemelsnaam misgaan? Overdag stortte hij zich op zijn werk, ’s avonds gaf hij zich over aan het feestgedruis van de high society, waar allerlei spannende middelen rondgingen. Stephen ging er volledig in op en raakte al snel verslaafd. ... lees meer Zo danste hij langs de rand van de vulkaan, tot hij in een diep en donker gat viel. In Een tomeloze tijd doet Stephen Fry openhartig verslag van een duizelingwekkende periode uit zijn leven, een tijd die hem bijna fataal werd.

€ 24,99

7. De leugenaar

De leugenaar is Stephen Fry’s eerste roman. Adrian Healy is een creatieve en briljante leugenaar, vol minachting voor de gevestigde orde. Maar wanneer Adrian zichzelf voor het eerst in een gevaarlijk parket liegt, blijkt hij volkomen onvoorbereid op de waarheid.

Belgian Cats Van het EK 2005 tot de Olympische Spelen 2024

€ 24,99

8. Het nijlpaard

Het nijlpaard werd wereldwijd onthaald als een van de grappigste boeken ooit. Edward Wallace is een mislukte dichter en theaterrecensent en wanneer hij zich voor een paar maanden terugtrekt naar het landhuis van een oude vriend, gebeuren er vreemde dingen die het voorstellingsvermogen te boven gaan.

Het nijlpaard

Edward Wallace is een mislukte dichter en theaterrecensent, een verbitterde, met whisky doordrenkte rokkenjager... en dat zijn dan nog zijn goede kanten. Hij is net ontslagen bij de krant, loopt maanden achter met zijn alimentatie en walgt van een wereld die hem niet waardeert. Op zoek naar rust en gratis drank vertrekt hij voor een paar maanden naar het landhuis van zijn oude vriend Lord Logan. Daar gebeuren echter vreemde dingen, die het voorstellingsvermogen van iemand als Edward te boven gaan.

€ 24,99

9. Geschiedenis maken

In Geschiedenis maken krijgt een jonge historicus de kans om de geschiedenis te herschrijven: hij komt in aanraking met een machine waardoor hij de geboorte van Hitler kan voorkomen. Maar wat voor gevolgen zou dat hebben? En wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor de geschiedenis?

Geschiedenis maken

Als de jonge historicus Michael Young zijn proefschrift over de jeugd van Hitler heeft afgerond, kan zijn doctorstitel hem eigenlijk niet meer ontgaan. Een ontmoeting met Leo Zuckerman – een bejaarde natuurkundige die de Holocaust overleefde en een machine heeft uitgevonden waarmee de geschiedenis aangepast kan worden – verandert de situatie echter. Zouden ze in staat zijn de geboorte van Hitler te verhinderen? Maar wat zou dat voor gevolgen hebben voor het verloop van de geschiedenis? Geschiedenis maken is een bijzonder geestige, prikkelende roman over de vraag wie verantwoordelijk is voor de geschiedschrijving: de mens of de geschiedenis zelf?

€ 24,99