nieuws

Allergievriendelijk het nieuwe schooljaar in met ‘Iedereen eet mee’

Na een zomervakantie vol lekkere uitspattingen is het straks weer tijd voor ritme en structuur. Daar hoort natuurlijk gezondere voeding bij, ook in de brooddozen van de kids. Maar wat met kids die bepaalde zaken niet mogen eten?

Alexia Stevens startte als ervaringsdeskundige de blog Must Be Yummie op om haar allergievrije recepten te delen met lotgenoten. Het boek ‘Iedereen eet mee’ bundelt de hartige succesgerechten en de zoete toppers, waarbij telkens is aangegeven of het recept vrij is van gluten, lactose, noten, eieren, soja of geraffineerde suiker.​ Zo kan elk lid van het gezin genieten van lekkere en gezonde gerechten, zonder last te hebben van allergie of intolerantie. In het boek kan je leuke ideetjes vinden voor zowel snacks, als lunches, ontbijtjes… Kortom: iedereen eet mee. Wedden dat het smaakt?

  • Alexia houdt van een down-to earth benadering van de dagelijkse organisatie van allergie- en glutenvrij koken: welke producten heb je het best altijd in huis (en waar koop je ze)? Welke traktaties geef je mee naar school, waar heel wat kinderen een gluten- of notenallergie hebben? Welke gerechten zijn geschikt voor een familiediner? Gerechten mogen volgens haar ook niet té bewerkelijk en moeilijk zijn: ‘Tenslotte dien je elke dag een maaltijd op tafel te toveren, en niet iedereen heeft daar uren de tijd voor.’
  • Haar recepten verschenen al op VTM Koken en Libelle Lekker, in Weekend Knack, Knokke Actueel én in de publicaties van fabrikanten als Demeyere, Miele en Tiense Suiker.
  • Haar succesvolle foodblog Must be Yummie ​werd reeds twee keer beloond (Weekend Blog Awards Nominee 2014 & 2015).
  • Tegelijk vindt ze dat gerechten ook mooi moeten presenteren, want ‘het oog wil écht wel wat’.
  • Elk recept komt met handige symbolen, zodat je onmiddellijk ziet voor welk type voedselallergie of -intolerantie het gerecht geschikt is.
  • Haalbare recepten, voor iedereen gezond, snel klaar en vooral héél lekker!

 

Ontdek via de link hieronder meer over het boek en waar je het kan bestellen: 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief