nieuws

Amoras De Kronieken: de cover van album #1

‘De Kronieken van Amoras’ vormen een web van verhalen, die telkens uit twee of drie albums bestaan en los van elkaar te lezen zijn. Ze geven achtergrond bij personages of brengen nieuwe mysteries aan het licht. Album 1 uit ‘De zaak Krimson’ verschijnt op 15 maart. En…. Hier is de cover van het eerste deel!

De zaak krimson #1

Is Krimson geboren als psychopaat? Of is hij zo geworden? Hoe komt het dat Lambik hem al eerder kende?

De eerste Kroniek van Amoras neemt een duik in het niet altijd zo duistere verleden van antiheld Krimson. Ontdek zijn verhaal in 3 delen vanaf 15 maart.

Amoras de kronieken

Marc Legendre over Amoras De Kronieken

“Van toen ik als snotaap HET RIJMENDE PAARD las, vroeg ik mij af hoe het kan dat Lambik in dat album de enige is die Krimson kent. Was er iets gebeurd, deelden die twee een verleden? 
Toen Charel en ik klaar waren met Amoras en we ons afvroegen ‘what’s next?’, kwam die scène uit het Rijmende Paard dan ook snel op tafel. En het was meteen duidelijk, niet alles is verteld.”

Charel Cambré over Amoras De Kronieken

“Nog niet alles is verteld en getekend. Dit gevoel overheertse toen Marc en ik wat afstand namen van Amoras. We gingen opzoek naar nieuwe uitdagingen en projecten, maar steeds kwamen we terug op hetzelfde punt, Amoras. Net nu ik me goed begon te voelen bij de tekenstijl (deze week toch erg af van mijn andere werk), zouden we ermee ophouden? Niet dus, gelukkig waren we niet de enigen die hier zo over dachten. Maak jullie klaar voor een rollercoaster waar je niet zomaar van kan afstappen!”

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief