nieuws

Annelies Verbeke schrijft novelle voor Te Gek!? campagne

Deserteren is het antwoord van Annelies Verbeke op de vraag om een novelle te schrijven bij de campagne ‘hoogsensitiviteit (h)erkend? Ook in het verleden stond Verbeke al op de planken met Te Gek voor Woorden, een tournee in samenwerking met Behoud de Begeerte. Ze schaarde zich dus met plezier achter de campagne van Te Gek!?.

Annelies Verbeke over haar Te Gek!?-novelle: ‘Na mijn eerste boeken las ik vaak over mijn werk dat er een interesse voor waanzin uit sprak. Ik denk dat ik niet zozeer geïnteresseerd ben in waanzin op zich, als wel in hoe we de werkelijkheid allemaal anders ervaren, hoe we tot op zekere hoogte allemaal in ficties leven. Dat levenslange onderzoek zal ik evengoed in dit boek voorzetten.’

‘Toen mij werd gevraagd een novelle te schrijven waarin hoogsensitiviteit een rol speelt, dacht ik onmiddellijk aan Werther.’ De auteur en Werther wisselen een ongemakkelijke glimlach. ‘Ik ben de laatste tijd geïnteresseerd in hoe auteurs over de tijd en het gekakel heen met elkaar in gesprek gaan, elkaar in de armen vallen soms zelfs, los van tijdsgeest, modes en vetes. Wellicht boeit me dat omdat mijn eenzaamheid binnen de literaire wereld totalitaire trekken is gaan vertonen en mijn leven en de literatuur zich tegelijk niet meer van elkaar laten scheiden. Wat schrijnend is voor iemand die wil deserteren.’ (Fragment uit: Deserteren)

In de Te Gek!?-reeks verschenen eerder al Ish Ait Hamou met Klem, Christophe Vekeman met Gezellig is anders, Brenda Froyen met Lena, Margot Vanderstraeten met Het zusje van de buurvrouw

Auteursfoto (c): Alex Salinas

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief