nieuws

Anntje Peeters helpt je met je menopauzekwaaltjes

Anntje Peeters is gezondheidscoach, herboriste en auteur van de succesvolle boeken Puur natuurlijk vrouw en SuperBUIKgevoel. Ze geeft al jaren kruidenworkshops, onder andere over de vrouwelijke gezondheid, waarvan de menopauze een belangrijk onderdeel is. Gisteren mocht ze bij De Madammen op  Radio 2 over haar nieuwe boek Puur natuurlijk door de menopauze komen vertellen.

 

Hoewel de manier waarop we naar de menopauze kijken stilaan aan het veranderen is, hangt er nog steeds een negatieve lading aan het begrip. Vrouwen maken zich nog vaak zorgen dat het een harde en oncomfortabele periode zal zijn.

De Amerikaanse onderzoeksgroep Women’s Health Initiative publiceerde een studie waaruit de ernstige bijwerkingen van hormonale substitutietherapie bleken. Sindsdien gaan vrouwen steeds meer op zoek naar natuurlijke remedies.

In geen enkel boek dat de laatste jaren over dit onderwerp verscheen, werd de uiterst positieve rol van kruiden in deze levensfase uitgebreid besproken. Net zoals er veel uiteenlopende menopauzekwaaltjes zijn – opvliegers en nachtelijk zweten, hartkloppingen, haarverlies, onregelmatige bloedingen, gewichtstoename, mood swings, … – bestaan er ook heel wat kruidenremedies die tijdens de overgang een uitkomst kunnen bieden. In combinatie met een gezonde voeding en levensstijl kunnen kruiden je dan ook gezwind door deze soms uitdagende periode loodsen.

Dit boek geeft je een praktisch overzicht van de kruiden en natuurlijke remedies die je kunt inzetten om je lichaam sterk en gezond te houden, zowel voor, tijdens als na de menopauze. Dat Anntje weet waar vrouwen mee worstelen in deze periode, werd weer maar eens duidelijk. Gisteren was ze te gast bij De Madammen op Radio 2 om over haar boek en de inhoud ervan te komen vertellen. Onder andere gewichtstoename kwam aan bod, en daar kreeg ze meteen veel reactie op. Je bekijkt hier het fragment!

 

     

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief