nieuws

Aspe Award 2017

De shortlist van de Aspe Award 2017 is bekend! Op 30 september reikt de meester van de Vlaamse misdaadliteratuur voor het derde jaar op rij de Aspe Award uit.

pieter aspe aspe nvPieter Aspe reikt, geflankeerd door Michiel Devlieger en Axel Daeseleire, die avond voor de derde maal op rij de Aspe Award uit. Voor het eerst wordt er ook een publieksprijs aan de wedstrijd verbonden: vanaf zaterdag 26 augustus kunnen de lezers van Krant van West-Vlaanderen vijf weken lang stemmen op hun favoriete verhaal.

Begin juni verspreidde Pieter Aspe de boodschap dat hij opnieuw op zoek ging naar ongepubliceerd krimitalent. Uit de talrijke inzendingen werd intussen een shortlist van 10 korte verhalen geselecteerd: 6 mannen en 4 vrouwen dingen mee naar de prijs die op 30 september wordt uitgereikt. Naar goede gewoonte omringt Pieter Aspe zich met een beslagen vakjury. Voor de derde editie nemen Axel Daeseleire, Michiel Devlieger, Steven Maat, uitgever AW Bruna, en Jan Gheysen, hoofdredacteur van Krant van West-Vlaanderen, deze zware taak op zich.

In de prijzenpot: € 1.500 voor de eerste laureaat, de backlist van Pieter Aspe voor de tweede laureaat en een jaar lang gratis Omer voor de derde laureaat. Nieuw dit jaar is dat er ook een publieksprijs zal worden uitgereikt. Alle winnende kortverhalen worden gepubliceerd in een boekje dat dit najaar via de retail- en horecapartners van Omer zal worden verdeeld.

526382_689_O_Afscheid-van-een-muze_3D

Niet alleen legde Pieter Aspe onlangs de laatste hand aan de 40ste Van InDe butlerknop, maar samen met tekenaar en hartsvriend Marec schreef hij ook het verhaal van de unieke liefde tussen hem en zijn muze, Bernadette Vandenbroucke, die na een oneerlijke strijd tegen kanker op 31 augustus 2016 het leven liet. Afscheid van een muze, een samenwerking tussen Aspe NV en Van Halewyck, is hiervan het prachtige resultaat. Beide boeken worden op 30 september feestelijk voorgesteld tijdens een exclusieve avond in La Brugeoise in Brugge. James Cooke is gastheer van dienst.

 

 

De aanwezigen worden vanaf 18u getrakteerd op een diner en Omer in aanwezigheid van Pieter Aspe, alvorens James Cooke het om 20u30 overneemt als gastheer van de avond. Tickets bestel je alvast hier en meer informatie kan je hier terugvinden!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief