nieuws

Aspe in Bargoens

De eerste aflevering van Bargoens, een nieuwe reeks over atypische vechters, is een feit. Zij die vorige dinsdag op Eén afstemden hebben de eerste ervaringen al meegekregen, anderen kunnen het hier (her)bekijken. Ook Pierre, bij ons beter bekend als Pieter Aspe, vertelt zijn verhaal. 

De rode draad in de reeks is mensen die vechten, dat neem je best niet té letterlijk. Eric Goens volgt verschillende verhalen van uiteenlopende karakters: van iemand die vecht tegen levenslange hoofdpijn tot iemand die tegen zijn gevangenisstraf strijdt. Eén van hen is Pieter Aspe, hij laat Goens en zijn cameraploeg binnen in zijn appartement aan zee. Ze praten over het aanhoudende verdriet om zijn Bernadette, die bijna exact een jaar geleden haar eigen strijd tegen kanker verloor.
Screen Shot 2017-09-01 at 10.01.55

Screen Shot 2017-09-01 at 10.02.18

Tijdens de aflevering krijgen we een beeld te zien van de samenwerking tussen Pieter Aspe en tekenaar Marec: een beeldend verhaal, Afscheid van een muze, over de unieke liefde tussen hem en zijn muze, Bernadette Vandenbroucke.

Deze prachtige collaboratie en ook de nieuwste Van In worden binnenkort feestelijk voorgesteld tijdens de uitreiking van de Aspe Award 2017. Meer informatie en tickets kan je hier vinden.

De toon is alvast gezet voor de rest van de serie: échte verhalen rond moeilijke situaties en gevoelens, een thema dat bij de keel grijpt.

Bargoens, elke dinsdag om 20.35 op Eén

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief