Bruno De Roover

Bruno De Roover

Bruno De Roover werkte van 2000 tot 2012 bij Studio 100, waar hij tekende aan reeksen als Samson & Gert, Wizzy & Woppy, maar vooral Kabouter Plop.
Voor het album Bij Fanny op schoot, een speciale uitgave van de Kiekeboes door Merho, tekende De Roover twee pagina’s waarin de Plop kabouters geïnterviewd werden door Fanny.

In 2002 nam De Roover deel aan een stripwedstrijd, uitgeschreven door de Vlaamse overheid, met als doel de werking van het Vlaams Parlement uit te leggen aan kinderen vanaf 10 jaar.
De jury, met aan het hoofd Nero-tekenaar Marc Sleen, bekroonde De Roovers strip Flosj in het Vlaams Parlement met de eerste prijs.

Een jaar later kreeg hij de kans om als assistent-tekenaar aan de slag te gaan bij Studio Vandersteen. Hij werkte mee aan enkele kortverhalen van Suske en Wiske, onder leiding van Luc Morjaeu.
In 2005 stopte hij met deze taak, om vervolgens mee te werken aan de scenario’s van de Suske en Wiske albums, als assistent van hoofdscenarist Peter Van Gucht. Tot op heden neemt hij nog steeds deel aan de brainstorms voor de reeks.

Vanaf 2006 tekende en schreef De Roover zijn eigen strip Café Cowala, een gagreeks die tot 2012 wekelijks verscheen in P-Magazine.
Een eerste album van Café Cowala verscheen in 2012, en won een jaar later de Rookie Award op het Stripfestival van Middelkerke.
Een tweede album verscheen in 2014.

In 2003 was hij kandidaat in de derde reeks van De Mol.

Uitgaven van Bruno De Roover

Copyright © 2023 Standaard Uitgeverij