Gido Van Imschoot

Gido Van Imschoot

Link: Website

Ik ben geboren enkele weken voor de wijnoogst van 1957 en groeide op in het Veurnse achterland, waar mijn vader op zondag de betere fles wijn op tafel zette. Na een zoekende maar leerrijke jeugd en een diploma Orthopedagogie, kwam de zin naar het culinaire terug de kop op steken.

Ik volgde vormingscursussen en degustaties en bracht het tot “Maître Sommelier en Vins de France”. Daarmee was de honger naar wijnkennis nog niet gestild: in 1994 behaalde ik de titel “Sommelier Wijnen van de wereld”, in 1998 werd ik “Wereldwijnmeester” en in 2002 behaalde ik het “Advanced Certificate” bij de WSET, The Wine & Spirit Education Trust in Londen. Tussenin waagde ik me nog aan enkele prestigieuze wijnconcours, zoals de prestigieuze wedstrijd “Prosper Montagné” met enkele finaleplaatsen als gevolg. Sinds 2010 ben ik voorzitter van de Vereniging Vlaamse Sommeliers en sinds 2012 mag ik mij ook Belgisch en Europees ambassadeur van de champagne noemen.

Vermits wijn niet langer een West-Europees onderonsje is, trok ik naar Zuid Afrika, Chili, Argentinië, Nieuw Zeeland en Australië op zoek naar nieuwe ervaringen en kennis.

En aldus kon ik van mijn passie mijn beroep maken:

Ik werk vandaag als Technisch Adviseur in de Hotel -en Toerismeschool Spermalie te Brugge. In die functie ben ik stagecoördinator en verantwoordelijke wijnen. In 1994 richtte ik “Panta Rhei” op, mijn eigen wijnacademie in Roeselare. Ik ben ook de oprichter en eigenaar van wijninformatiecentrum VINE-art.be in Roeselare.

Als lid van de FIJV, Fédération International des Jounalistes et Ecrivains des Vins et Spiritueux, werk ik als freelance culinair journalist voor De Standaard, Culinaire Ambiance, Smaak, Wine Media & Events, Kunsttijdschrift Vlaanderen en andere media…

Wekelijks heb ik een wijnpraatje op de Brugse regionale radio VBRO.

Copyright © 2024 Standaard Uitgeverij