Hilde Deweer

Hilde Deweer

Link: LinkedIn

Hilde Deweer is een levensgenieter pur sang. Lekker eten en drinken is haar passie, en ze staat daarvoor ook graag zelf achter het fornuis . ‘Gezondigen’ is een term die haar levensstijl typeert: gezond eten maar af en toe eens zondigen …

Hilde is geboren en getogen in Waregem en is altijd in de regio blijven wonen. Als kind zat ze steevast met haar neus tussen de boeken. Als tiener roerde ze al eens graag in de potten. En stilaan ontpopte ze zich tot een rasechte foodie. Kort na haar opleiding tot licentiaat-vertaler (Engels en Italiaans) in Antwerpen begon ze haar loopbaan bij Drukkerij-Uitgeverij Lannoo. Daarna liet ze zich verleiden tot een lang intermezzo bij sanitairgroothandel Van Marcke, maar finaal keerde ze terug naar haar eerste liefde: de wereld van het boek. Twaalf jaar lang was ze adjunct-uitgever van het lifestylefonds bij Uitgeverij Stichting Kunstboek. Ze maakte tientallen kookboeken, zowel met sterrenchefs als met hobbykoks en ze haalde de pers als samensteller van de bekende bierbijbel ‘Alle Belgische Bieren’ samen. Met andere woorden, ze is gepokt en gemazeld in het boekenvak.

Recent ging ze ook aan de andere kant van de tafel zitten. ‘100 Mocktails – 0% alcohol, 100% smaak’ is haar eerste eigen ‘brouwsel’. Daarnaast werkt ze als lifestyle journaliste voor www.gezondheid.be en is ze culinair redactrice.

Hilde is getrouwd met Jean-Marie, heeft twee volwassen kinderen, Marie en Guillaume, en is oma van Gaspard.

Uitgaven van Hilde Deweer

nieuws

Tournée Minérale – Blue Munch

Lees het hier

Copyright © 2024 Standaard Uitgeverij