Jean-Marc Krings

Jean-Marc Krings

Jean-Marc Krings (°1965) doorloopt een klassiek schoolparcours en behaalt zijn meestergraad aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel. Het striptekenen krijgt hij in de vingers tijdens zijn lessen bij Guy Brasseur, aan de academie van Sint-Lambrechts-Woluwe.

Na zijn studies wordt hij assistent decors bij Dupa, voor de reeksen Cubitus en Nicky le camionneur, en bij Walli voor de reeksen Chlorophyle en Modeste & Pompon.

Daarnaast werkt Krings een paar jaar voor het Sint-Lucas-ziekenhuis; hij verzorgt er de illustraties bij de artikels in hun medisch tijdschrift B.I.C.

In 2004 wordt hij gevraagd door Vent d’Ouest om Le guide junior des filles te tekenen, met scenaristen Jacky Goupil en Sylvia Douillet aan zijn zijde. Voor jaargang 2004 van stripmagazine Lanfeust Mag tekent Krings maandelijks een gag voor Inquisitor, een reeks die hij samen met scenarist Pierre Veys bedenkt.

Eind 2004 wordt Krings door Dupuis aangesproken om de avonturen van Violine verder te zetten. Een derde deel volgt in 2006 (getekend in samenwerking met Fabrice Tarrin), en ook een vierde en vijfde deel volgen (in het Nederlands uitgegeven bij BIG Balloon).

In oktober 2008 tekent hij het derde en vierde volume van Les informaticiens (een reeks van Bamboo, scenario’s door Reynes en Brémaud) en in 2009 verschijnt, ook bij Bamboo, het album Livraison express (scenario door Janssens).

2011 is het jaar waarin Krings met scenarist Zidrou de beroemde Dargaux-serie La Ribambelle van Jean Roba nieuw leven inblaast met een eerste deel La Ribambelle reprend du service (verschenen in het Nederlands als Terug van weggeweest bij Arcadia, 2016), gevolgd door een tweede deel, La Ribambelle au Japon.

In 2014 voltooit Krings zijn eerste solo-albums: Agence Quanta, een semi-realistische science fiction minireeks (uitgegeven door Vent d’Ouest). De Nederlandse vertaling zal binnenkort verschijnen bij Strip 2000.

Voor Paquet tekent Krings in 2015 zijn album WAW!, met Zidrou (eind 2015 verschenen in het Nederlands bij Strip 2000).

Met scenarist Dugomier creëert Krings in 2016 een album voor de Glénat-collectie Plein Gaz. Het album heet La dernière Targa Florio en wordt gevolgd door ICKX, een tweeluik over de beroemde Belgische Formule 1-held Jacky Ickx. Deel één van dit tweeluik over Jacky Ickx zal in november 2016 verschijnen bij Glénat, deel twee is voorzien voor 2017. Een Nederlandse vertaling van het tweeluik staat op de planning.

En vanaf 2017 is er dus FANNY K. bij Standaard Uitgeverij. Dat wordt ongetwijfeld een hit!

Copyright © 2023 Standaard Uitgeverij