Luc Morjaeu

Luc Morjaeu

Luc Morjaeu (°1960) volgde Vrije Grafiek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen.

Midden jaren ’80 richtte hij, samen met Dirk Michiels, de stripstudio MORMIC op. Daar werkte hij aan een aantal stripreeksen, waaronder Jacobus en Corneel, Erik (of het kleine insectenboek), Biebel en Cas. Verder voerde Luc heel wat opdrachten uit voor onder andere de Zuid-Nederlandse Uitgeverij (nu Deltas) en Hallmark.

Na MORMIC kon Luc Morjaeu zich eindelijk concentreren op twee van zijn meest geliefde figuren: de hilarische heksen Biep en Zwiep. Hij maakte vijf bijzonder grappige albums die veel lof kregen maar het verwachte commerciële succes bleef uit.
De volgende jaren werkte Luc aan de albums van M-Kids en de cult-reeks De familie Backeljau.

Vanaf 2000 werd hij een van de drie vaste medewerkers van Jef Nys voor de reeks Jommeke en maakte hij de stopcomic Rafke de Raaf, met Peter Van Gucht als scenarist.
Daarna heeft Luc Morjaeu de tekenstudio van Studio 100 begeleid en uitgebouwd. Hier werkte hij onder andere aan Samson en Gert, Piet Piraat en Kabouter Plop. Bij Studio 100 kreeg hij ook de kans om nieuwe projecten op te starten, zoals de strip van Spring (in samenwerking met Charel Cambré). Met Thomas Du Caju maakte hij Sabbatini, een realistische stripreeks.

In 2005 kreeg Luc de vraag van Studio Vandersteen om de coördinatie van Studio Vandersteen op zich te nemen. Zo heeft hij nu de leiding over het tekenteam van de populairste strip van de Benelux: Suske en Wiske.

Uitgaven van Luc Morjaeu

nieuws

Lambik Plastiek in de klas

Lees het hier

Copyright © 2023 Standaard Uitgeverij