Pieter Aspe

Pieter Aspe

Geboorte: 03 april 1953
Overleden: 01 mei 2021

Sinds zijn thrillerdebuut in 1995 Het vierkant van de wraak was Pieter Aspe (1953-2021) in de Vlaamse thrillerwereld een vaste waarde die elk jaar voor twee spannende en sfeervolle thrillers garant stond, met in de hoofdrollen de bij momenten wat humeurige maar hyperintelligente hoofdcommissaris Pieter Van In, zijn uiterst beminnelijke assistent Guido Versavel en zijn charmante echtgenote substituut Hannelore Martens. De boeken van Aspe werden met succes verfilmd met acteurs Herbert Flack (Van In), Lucas Van den Eynde (Guido Versavel) en Francesca Vanthielen (Hannelore Martens).

In april 2018 hield hij zijn eigen uitgeverij Aspe NV boven de doopvont en in het najaar van 2018 verscheen het eerste boek in de langverwachte nieuwe 10-delige reeks rond Pieter Van In. Die blijft helaas onafgewerkt.

Uitgeverij Manteau denkt met groot respect en dankbaarheid terug aan de vruchtbare en plezierige samenwerking die een periode van 26 jaar beslaat. Pieter Aspe schonk ons 45 thrillers, 2 jeugdromans en drie novellen. Het verbindend element in al zijn proza is Aspes vakmanschap, zijn schrijfplezier, zijn typische soms licht ironische humor, zijn psychologisch inzicht en zijn scherp observatievermogen.

Pieter Aspe is niet meer onder ons maar zijn boeken zullen ons blijvend aan hem herinneren.

(foto © Aspe NV)

Uitgaven van Pieter Aspe

nieuws

Lees mee(r): thrillers

Lees het hier

Copyright © 2023 Standaard Uitgeverij