Willy en Steven Bogaerts

Willy en Steven Bogaerts

Willy en Steven Bogaerts

Willy Bogaerts

Behaalde het diploma Handels- en bedrijfseconomisch ingenieur aan de KU Leuven. Naast zijn job in de communicatie en customer relations in een grootbank was hij jarenlang docent in het hoger onderwijs. Al in zijn studententijd schreef hij cursiefjes, maar ook kortverhalen voor dag- en weekbladen. In 2005 begon hij samen met zijn zoon Steven misdaadromans te schrijven, een hobby dat vlug uit de hand liep. De teller boeken staat momenteel al op 13.

De boeken van het duo Bogaerts rond de inmiddels bekende stugge en introverte commissaris Bottu spelen zich afwisselend af in Leuven en Oostende. Voor ‘Mijn koninklijke minnaar’ (2015) over het klimongeval van koning Albert 1 dat voor opschudding zorgde, tekende Willy alleen.
Met recente roman ‘Stille Mannen’, een complete genreswitch, stapt het duo in het spoor van schrijvers die geboeid zijn door het graven in het verrassende en soms pijnlijke verleden van de vaderfiguur.

Steven Bogaerts

Studeerde aan de KU Leuven af als bioloog. Ondanks of misschien juist door die wetenschappelijke opleiding, maakte hij van zijn hobby’s uiteindelijk zijn beroep. Zo werkt hij in de e-commerce-branche van een grootbank, waar the cutting edge van het Internet zijn speelterrein is. Want zeg nu zelf, wat is er mooier als dagelijkse bezigheid voor een schrijver die graag websites knutselt? Deze twee hobby’s gaven rechtstreeks aanleiding tot Stevens geliefde project: BoekBoek, een project van auteurs voor auteurs.