nieuws

Barack Obama leest Tara Westover

Welke boeken leest de voormalig president van de Verenigde Staten graag? Barack Obama deelde leestips met zijn Facebookvolgers!

Barack Obama heeft veel gelezen deze zomer en een van zijn favorieten is een boek dat onlangs in Nederlandse vertaling bij De Bezige Bij verscheen: Leerschool van Tara Westover. Daar zijn wij natuurlijk erg trots op! Hij prees het boek als een ‘remarkable memoir’.

HET VERHAAL
Tara Westover groeit op in een streng mormoons gezin. Al op jonge leeftijd moeten Tara en haar zes broers en zussen risicovol werk verrichten in het bedrijf van hun vader. Ze leren een heftruck te besturen en verzamelen schroot op het erf om in het onderhoud van de familie te voorzien. Het gezin leeft zo afgesloten van de gemeenschap dat er niemand is om Tara te onderwijzen, haar naar een dokter te brengen na een ernstig ongeluk, of om in te grijpen wanneer haar broer gewelddadig wordt.
Tara slaagt er echter in zichzelf wiskunde en grammatica bij te brengen en ze wordt aangenomen aan Brigham Young University. Daar begint haar weg tot zelfontplooiing, waarbij ze niet alleen worstelt met haar gebrek aan kennis door haar geïsoleerde opvoeding, maar ook tot de pijnlijke conclusie moet komen dat een breuk met haar familie onvermijdelijk is.

Heeft de aanbeveling van Obama je kunnen overtuigen? Leerschool bestel je hier.

Ben je nieuwsgieriger naar het leven van Obama zelf? Dan is Mijn jaren met Obama, geschreven door zijn belangrijkste adviseur Ben Rhodes, iets voor jou!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief