nieuws

Belinda Bauer op de Longlist van Man Booker Prize!

Vandaag is de longlist van The Man Booker Prize 2018 bekendgemaakt. En Belinda Bauer is een opvallende naam tussen de 13 genomineerden!

Belinda Bauer is genomineerd met haar thriller Snap (Blinde drift − juni 2018) en ze wordt alom beschouwd wordt als een van de beste misdaadschrijfsters van haar generatie. Het is pas de tweede keer in de geschiedenis van de Man Booker Prize dat er een thriller op de longlist staat. In 2008 stond Tom Rob Smith met Child 44 op de longlist. Bijzonder nieuws dus!

De volledige lijst van de genomineerden vind je hier.

De jury van de Man Booker Prize over Blinde drift:

‘Een scherpzinnige, stijlvolle en intelligente thriller over hoe we trauma’s overleven. Blinde drift weet in een vlot geschreven tempo de belevingswereld van kinderen op te roepen, en de wijze waarop zij drama’s waarnemen en daarmee omgaan. Dit boek overstijgt de grenzen van zijn eigen genre en laat je achter met een gevoel dat nog lang blijft hangen.’

 Over de auteur

Bauer is voormalig journalist en scenarioschrijfster en sleepte al meerdere prijzen in de wacht, onder andere de CWA Gold Dagger, de Theakstons Old Peculier Crime Novel of the Year Award en ze kreeg de CWA Dagger in the Library voor haar gehele oeuvre.

Over de prijs

De Man Booker Prize is de grootste prijs voor Engelstalige literatuur. De winnaar krijgt een prijs van £ 50.000. De shortlist van zes boeken wordt op 20 september 2018 bekendgemaakt. De uiteindelijke winnaar wordt op 16 oktober 2018 bekendgemaakt.

Over Blinde drift

Nadat Jacks moeder wordt vermoord en zijn vader de kinderen in de steek laat, komt de zorg voor zijn zusjes op Jacks schouders terecht. Vrijwel tegelijkertijd wordt aanstaande moeder Catherine midden in de nacht wakker en ontdekt zij in haar slaapkamer een mes en een briefje naast haar bed met een lugubere boodschap: Ik had je kunnen vermoorden. En dan is er nog de zoektocht van de politie naar de inbreker die ‘Goudhaartje’ wordt genoemd, omdat hij in de bedden slaapt van de woningen waarin hij inbreekt. Drie verhaallijnen die op een verrassende en ingenieuze manier met elkaar verweven zijn, met een ware pageturner als resultaat.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief