nieuws

‘Bepakt en gezakt’: 25 ontdekkingsreizen van vroeger en nu

In het meeslepende boek Bepakt en gezakt vertelt avonturier Ed Stafford over 25 expedities aan de hand van de uitrusting van de ontdekkingsreizigers.

De auteur toont in Bepakt en gezakt aan dat het materiaal dat ze meevoerden (op hun rug, per boot, jeep of vliegtuig…) kon bepalen of hun expeditie een goede of slechte afloop kende.

Er komen verhalen van bekende en minder bekende ontdekkingsreizigers aan bod, zoals Roald Amundsen, Amelia Earhart en Nellie Bly. Je komt te weten waardoor Amundsen zijn rivaal Scott kon verslaan in de race naar de Zuidpool, of hoe de uitrusting van een bergbeklimmer van de Mount Everest is geëvolueerd sinds Hillary’s eerste beklimming.

De verhalen worden geïllustreerd met zorgvuldig gekozen foto’s en tekeningen. De tekeningen zijn gemaakt op schaal, zodat je in één oogopslag kunt zien hoeveel impact elk item op een bepaalde reis had.

Je komt te weten hoe sommige objecten een leven hebben gered of hoe andere voor comfort of vermaak zorgden. Elk zorgvuldig gekozen voorwerp speelde een rol tijdens de ambitieuze en gevaarlijke missies met het doel iets meer over onze wereld te weten te komen.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief