nieuws

Big Little Lies: Liane Moriarty’s Grote kleine leugens nu op televisie!

Sinds 19 februari is bij Play More van Telenet de televisieserie Big Little Lies te bekijken. Het programma is een verfilming van het boek Grote kleine leugens, geschreven door Liane Moriarty.

Big Little Lies heeft een cast om u tegen te zeggen: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern en Zoë Kravitz spelen de vijf vrouwelijke hoofdpersonages in de serie. De vrouwen zijn allemaal moeder en ontmoeten elkaar aan de schoolpoort in het Californische badstadje Monterey. Hoewel ze hun rol als mama allemaal anders invullen (o.a. Witherspoon als de bemoeizieke mama, Kidman als de modelmama, Woodley als de jonge alleenstaande mama, enz.), lijden ze wel alle vijf aan het perfect mom-syndroom. Een ruzie aan de schoolpoort toont echter een compleet andere kant van de dames, waardoor hun imago langzaamaan in duigen valt. En dan zien we in flashforwards dat er iemand vermoord wordt, maar wie is het slachtoffer? En wie de dader?

Sommige afleveringen zijn beter dan om het even welke film die ik gemaakt heb. – Reese Witherspoon in Humo

Reese Witherspoon was degene die de verfilming van de bestseller Grote kleine leugens in gang zette. De actrice had al langer last van het ‘smurfinsyndroom’, een term om duidelijk te maken dat er slechts één vrouw in de cast van een film zit. Witherspoon sloeg de handen in elkaar met Nicole Kidman en samen kochten ze de rechten van het boek. Even twijfelden ze om van het boek een film te maken. Ze besloten al snel om toch voor een televisiereeks te kiezen omdat ze alle interessante vrouwenrollen volledig tot hun recht wilden laten komen.

Op het eerste gezicht lijkt de serie een eenvoudige whodunit, maar de reeks is meer dan dat: onder het zonnige uiterlijk zit er een donker hart. Er komen thema’s als ontrouw, seksueel geweld, mishandeling en pesten aan bod. - Nicole Kidman in Humo

Naast de topcast, zijn er ook achter de schermen enkele klinkende namen te vinden. De serie werd geschreven door David E. Kelley, bekend van Ally McBeal en The Practice, en de zeven afleveringen werden geregisseerd door Jean-Marc Vallée, die een Oscarnominatie kreeg voor Dallas Buyers Club. De serie wordt daarnaast ook nog eens uitgezonden op HBO, de zender van andere kwaliteitsreeksen zoals Game of Thrones, Girls, True Detective en Westworld.  

Er zal op Play More elke week een nieuwe aflevering verschijnen. Om het wekelijkse wachten wat te verzachten, kan je natuurlijk altijd terecht bij de originele boekversie of bij Moriarty’s andere bestseller Het geheim van mijn man. Kijk ook alvast uit naar haar nieuwe boek Bijna echt gebeurd, dat op 18 april verschijnt.

Bekijk hier alvast de trailer:

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief