nieuws

‘Bling Bling 1’ genomineerd voor de Schaduwprijs

Jan Van der Cruysses gelauwerde debuut, Bling Bling 1. Diamantroof in Delhi gaat ook in Nederland niet onopgemerkt voorbij. Deze ochtend werden de shortlists van de Gouden Strop en de Schaduwprijs bekendgemaakt.

Nadat Jan Van der Cruysse met zijn debuutthriller Bling Bling 1. Diamantroof in Delhi in Vlaanderen furore maakte met de winst van De Hercule Poirotprijs én De Diamanten Kogel 2016, bestaat de kans dat hij in Nederland aan de haal gaat met de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut. Bling Bling 1 neemt het op tegen Dooie dagen van Pim Hermans (Mosae Libro) en Maakbaar van Mariette Zweers (Ambo|Anthos).

De winnaars van de Gouden Strop en de Schaduwprijs worden op donderdag 8 juni bekendgemaakt in de uitzending van RTL Late Night.

Wat de uitslag ook mag zijn: exact een week later stelt Jan Van der Cruysse Bling Bling 2. De Zaventemmers voor bij WPG Uitgevers in Hangar 26. Een vervolg om reikhalzend naar uit te kijken.

‘Jaarlijks zo’n debuut en de Vlaamse misdaadroman verdringt moeiteloos de Scandinavische. Wat een intensiteit!’ – Lukas De Vos over Bling Bling

‘Een joekel van een misdaadroman.’ – John Vervoort over Bling Bling

‘Een avonturenthriller met internationale allure, die gewoon smeekt om verfilmd te worden’ – Gazet van Antwerpen

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief