nieuws

Blogster Yentl Keuppens vertelt openhartig over haar onzekerheden

Custom made published essays buy essay certainly are a sizeable nightmare for kids. The main reason for this is definitely there’s sometimes not enough time on your own afternoon like a student designed for posting an dissertation. Consequently we offer you invest in customized documents on our site as well as put in place way more time to myself in order to nearly anything intriquing, notable and impressive. You have many classes, celebrations, and also brand-new friends that can make developed homework impossible to complete on-time. Food preparation tools education daily news composing necessitates a wide range of work and a focus for you to element. Without having here we are at that, you can easily do it right on your behalf!

Yentl Keuppens is een rolmodel voor duizenden jonge meisjes en vrouwen, die haar volgen op haar blog en Instagram Just Yentl of die haar kennen van de Vijf-reeks Pink Ambition. In het tweede seizoen, dat begin september op antenne ging, spreekt Yentl openhartig over de ziekte waarmee ze al sinds haar adolescentenjaren kampt: de eetstoornis anorexia nervosa. Op 14 oktober verschijnt 100% Yentl: haar verhaal áchter de perfecte selfie. Want ook Yentl heeft haar onzekerheden. Over zo goed als alles, eigenlijk.

‘Getwijfeld of ik aan dit boek zou beginnen? Yep. Getwijfeld of ik écht mijn verhaal durf te vertellen? Yep. Getwijfeld of ik de eerste versie in de prullenbak zou gooien? Yep’ – uit het voorwoord van 100% Yentl

Verslaafd aan controle over haar lijf én haar gevoelens. Verslaafd aan het idee dat ze de magerste moest zijn. Bezig zijn met eten was een obsessie en niet eten gaf haar een kick. Drie ziekenhuisopnames volgden – al op haar achttiende had ze een abonnement op de rolstoelen van het ziekenhuis en wist ze niet meer hoe honger voelde. Het beest anorexia had haar in zijn greep. Op haar dieptepunt woog ze nog maar 25 kilogram.

‘Honger? Ik wist niet meer wat dat was. Liefde? Ik wist niet hoe het voelde. Vriendschap, geluk, dromen van de toekomst: het waren holle begrippen voor me geworden. Ik leek wel een spelletje Super Mario met negen levens te spelen: ik kreeg volop kansen om me te herpakken, maar ik greep ze niet. Want anorexia was geen ziekte voor me; het was mijn beste vriend, de soulmate die me nooit zou teleurstellen’ – uit het voorwoord van 100% Yentl

‘Ik moest ’s avonds opnieuw aan tafel warm mee-eten van mijn moeder. Dus maakte ik een lijstje met daarop mijn struggles of the day: frieten, pizza, puree met witlof en verse pasta stonden erop. Ik begon mezelf overdag uit te hongeren, zodat ik alleen ’s avonds calorieën moest innemen. Ontbijten heb ik tijdens mijn middelbareschooljaren sowieso nooit gedaan. Ik voelde me nog altijd aangetrokken door het lekkers dat mama in huis bleef halen, chips bijvoorbeeld. Als ik dan vroeg waarom ze dat deed, zei ze doodleuk dat die zakken voor papa waren. Op een dag heb ik de chips over het hele huis verkruimeld, zodat mijn eisen duidelijk zouden zijn: chips kwamen er niet meer in. In geen geval’ – fragment uit 100% Yentl

In 100% Yentl vertelt ze over het gevecht dat ze geleverd heeft om de inspirerende jonge vrouw te worden die ze vandaag is. Ze is openhartig over de onmacht en radeloosheid die gepaard gaan met een eetstoornis en geeft tegelijkertijd een hoopvolle boodschap mee, waarmee ze het taboe rond eetstoornissen probeert te doorbreken. Een boek vol met tips over hoe je een positief zelfbeeld krijgt en tricks voor een happy lichaam en geest. Want ook al is Yentl inmiddels supergelukkig, dat betekent niet dat ze niet meer kampt met letsels uit haar donkere periode. Het gaat allemaal om de juiste balans.

‘Tijdens mijn opname kreeg ik van mijn begeleiders te horen dat ik niet open genoeg over mijn eetstoornis durfde te praten, en dat dat mijn genezing in de weg stond. Dat ik hier nu mijn eigen verhaal mag én kan brengen, is voor mijn een stap naar een blijvend gezond leven. Want ik ben vastberadener dan ooit: ik heb ervoor gekozen om MIJN dromen en doelen waar te maken. En dat zal me lukken ook’– uit het voorwoord van 100% Yentl

Yentl Keuppens is een 24-jarige journaliste, copywriter en scenarist. Naast haar jobs als copywriter en journaliste, is ze ook een succesvol blogster en heeft ze 60.000 volgers op Instagram. Daar deelt ze haar verhalen over reizen, mode, beauty, feestjes en haar favoriete eetstekjes. Ook is ze te zien in de Vijf-reeks Pink Ambition.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief