nieuws

Boek/Filmvoorstelling ‘Ik mis me’

Op zaterdag 9 maart 2019 gaat tijdens het J.E.F. Festival in het Zuiderpershuis te Antwerpen het unieke film- en boekproject ‘Nous Trois/Ik Mis Me’ in première. Alle makers en hoofdrolspelers zullen aanwezig zijn. 

Nous trois

In Nous Trois worden drie meisjes worden om de zes jaar gefilmd, namelijk op de leeftijd van zes, twaalf en achttien jaar. De film toont via dans hoe de drie opgroeiende meisjes hun vleugels uitslaan. Zo is het een poëtisch verhaal over de zoektocht en het behoud van de kinderlijke fantasie.

Ik mis me

In Ik mis me stelt schrijver Wally De Doncker de filosofische vraag naar de invloed van het zijn. Het hoofdpersonage vraagt zich af hoe de wereld er zou uitzien als zij nooit geboren was en concludeert dat – alles en iedereen dat en die ik ken – anders zouden zijn.

De eerste sporen van de film Nous Trois zijn terug te vinden in het boek Ik mis me. Door de heruitgave van dit boek komen de film en zijn inspiratiebron op een unieke en kunstvolle manier weer samen. In België stond Ik mis me in de top twintig van onmisbare titels uit de geschiedenis van de Gouden Uil. In Frankrijk wordt het boek bestempeld als een pareltje van de Vlaamse jeugdliteratuur.

Blauwhuis

Blauwhuis is een Gents productiehuis dat de snijpunten van film en theater onderzoekt. Hun films haalden selecties op belangrijke filmfestivals als Los Angeles Shortfilm Festival, Raindance, Film Fest Gent en het Internationale kortfilmfestival Leuven.

Première

Via deze weg nodigen we je van harte uit op de film- én boekpremière van dit unieke project. Die gaat door in het Zuiderpershuis, Waalse kaai 14, Antwerpen. Hieronder vind je het programma van de namiddag:

  • 15u30: Deuren
  • 16u00: Inleiding door danschoreografe Anne-Lore Baeckeland
  • 16u10: Voorfilms Sisters en Craft
  • 16u40: Vertoning Nous trois
  • 17u10: Voorstelling van Ik mis me met de stills uit de film
  • 17u20: Interviews
  • 17u45: Einde

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief