1 De Absorbant

Peter Van Gucht / Steve Van Bael

1 De Absorbant

1 De Absorbant
Wanneer Keelin een toverspreuk ontdekt waarmee het portaal naar de onderwereld kan afgesloten worden, twijfelt de Nachtwacht om dat ook daadwerkelijk te doen. Enerzijds zou dat de veiligheid van Schemermeer ten goede komen, maar anderzijds blijft de vraag waarom de toverspreuk nooit eerder werd gebruikt. Vega besluit eerst de Raad der Wijzen te raadplegen. Maar daar denkt Wilko dan weer anders over. Hij heeft ruzie met Vlad en wil niet langer met hem samenwerken. Daarom besluit hij op eigen houtje de onderwereld af te sluiten zodat de Nachtwacht overbodig wordt.

Over 1 De Absorbant

Het duo slaagt er wonderwel in om de duistere en demonische wereld van Nachtwacht te vertalen naar het witte blad. Het DNA van de figuren in de strip komen perfect overeen met dat van de karakters uit de gelijknamige tv-reeks. Zo duiken ook ranger Cooper, Sasha en herberguitbaatster Helena in de strip op. Dit eerste album is in alle opzichten een ware voltreffer en doet nu al reikhalzend uitkijken naar het tweede album.
Ilyas Baert (Music, Media & Entertainment)
Er zit potentieel in een uitgebreidere reeks aan Nachtwacht-strips, dat is wat het eerste avontuur duidelijk uitwijst. Het is een avontuur op maat fan zijn publiek en fans en zou zomaar omgevormd kunnen worden tot een aflevering voor televisie. Een goed begin voor de reeks, dus. 7/10
Tommy Heylen (Game4me)
‘De Absorbant’ is een uitstekend stripalbum waarin de drie de strijd aanbinden tegen de absorbant, een demonische plant die het zonlicht opzuigt en zo een bedreiging vormt voor onze planeet. Het eerste deel van deze nieuwe reeks is spannend en avontuurlijk, met mooie tekeningen. De reeks zal zeker aanslaan bij de vele fans van Nachtwacht en ‘De Absorbant’ van het duo Steve Van Bael en Peter Van Gucht is zeker de moeite waard om te lezen!
(De Boekenkast)