100 Alles loopt in het honderd

Hec Leemans

100 Alles loopt in het honderd

100 Alles loopt in het honderd
De Xaverianen, de verre bewoners van de planeet Xaverius, die allemaal lijken op Xavier Waterslaeghers, besluiten om de honderdste verjaardag van Oma Boma mee te vieren. Een delegatie vertrekt in een ruimtetuig richting aarde... Op aarde bereiden de Kampioenen de vijfentachtigste verjaardag van Oma Boma voor en de honderdste match tegen De Schellekens. Boma wil de match absoluut winnen. Wanneer de Xaverianen arriveren op aarde, blijkt dat ze zich van tijdvak hebben vergist. De Kampioenen zijn allemaal stokoud... Vanaf dan loopt alles in het honderd.

Over 100 Alles loopt in het honderd

'Alles loopt in het honderd' is een superdik feestalbum waarin Hec Leemans alle registers opentrekt, haast elke halve pagina creëert hij een cliffhanger van formaat.
 
Er zitten ook leuke cameo's van Jean-Luc Grootjans en De Kampioentjes in het originele verhaal verweven en de vele verwijzingen naar tal van vorige albums zijn een leuke meerwaarde.
 
Het is overduidelijk dat er ook na 100 albums nog lang geen sleet zit op de succesformule en dat de (jonge) lezers nog vele jaren kunnen blijven genieten van de stripalbums van F.C. De Kampioenen.
Ilyas Baert (Music, Media & Entertainment)
‘Alles loopt in het Honderd’ is net als de vorige 99 albums van Hec Leemans een leuk stripverhaal over het wel en wee van de Kampioenen, de sympathiekste voetbalploeg van ons land. Bij het honderdste album krijg je gratis de ‘Carmens Fantastische Pin-up Superspaarkaart’ bij. Op deze kaart staan alle covers van de honderd verschenen albums en kan je aanduiden welke strips je al in je bezit hebt.
(De Boekenkast)
Het honderdste album van F.C. De Kampioenen gaat dus niet onopgemerkt voorbij. Een langer avontuur, alle belangrijke personages aanwezig en gewoon opnieuw een leuk misverstand met alle bekende ingrediënten. 7/10
(Game4me)