30 worden voor beginners

Yannick Dekeukelaere

30 worden voor beginners

30 worden voor beginners
Vrienden die uit de stad verhuizen, een ex die de goede zetel claimt, een vader die je achter de veren zit… Wanneer je eind de twintig bent, wordt je lekkere leventje langs alle kanten bedreigd. Zelfs de tijd tikt in je nadeel, er is geen ontkomen aan. Of je er nu klaar voor bent of niet, binnenkort ben je dertig. Om dat te negeren kun je een dag in bed blijven liggen, een avondje ‘bingewatchen’ of een nacht zuipen, maar dat verandert niets aan de harde waarheid. Lange tijd dacht Yannick dat dertig worden iets als kanker was. Dat het iets was dat andere mensen overkwam. Nu hij het heeft overleefd, deelt hij graag zijn ervaringen met al wie nood heeft aan een zielsverwant. Of aan een boek dat lacht met de jeugd, het grote-mensen-leven en alles wat je leert en vergeet terwijl je ouder wordt.

Over 30 worden voor beginners

Ik ben technisch gezien 10 jaar te oud voor Dertig worden voor beginners, maar ik heb het toch gelezen. Heel geestig en goed geschreven. Sjiek gedaan!
Stijn Van De Voorde ()
Het hilarisch herkenbare verhaal van het hoofdpersonage dat zich een weg baant door de realiteit van volwassen worden, (ex-)geliefden, appartementen kopen, vrienden die baby’s krijgen en onafgevinkte bucket lists.
(HLN.be / Nina )
Op hilarisch herkenbare wijze fileert Dekeukelaere een generatie van eeuwige twijfelaars. Het is niet het eerste en zeker het laatste boek over zij-die-maar-niet-willen-opgroeien, maar wel veruit het grappigste.
(Metro)
Nog voor bladzijde dertig had ik al zeker vijf keer hardop gelachen. Het is herkenbaar en de taal is op zo'n manier zinnelijk dat ik het voor mijn ogen zie gebeuren.
Frances Lefebure ()
Een bij momenten hilarisch coming-of-age-verhaal, badend in een American pie-sfeer en doorspekt met herkenbare situaties.
(De Standaard)

Uitgaven van Yannick Dekeukelaere.