Blijf bij me

Ayobami Adebayo

Blijf bij me

Blijf bij me
Er zijn dingen die zelfs de liefde niet kan doen. Als de last te zwaar is en te lang aanhoudt, krijgt zelfs de liefde barsten, scheuren, tot zehij bijna breekt en dat soms ook doet. Maar zelfs als zij in duizend stukjes aan je voeten betekent het niet dat het niet langer liefde is. Yejide hoopt op een wonder, op een kind. Dat is het enige wat haar echtgenoot en schoonmoeder willen en ze heeft alles al geprobeerd: zware pelgrimstochten, medische afspraken, dansen met profeten en vurige gebeden. Als haar schoonfamilie aandringt op een echtgenote erbij, knapt er iets in Yejide. Hoe moet haar huwelijk standhouden onder deze druk? Ze raakt uiteindelijk zwanger, maar tegen een veel hogere prijs dan ze ooit had gedacht. In deze onvergetelijke roman verweeft Ayobami Adebayo de breekbaarheid van een huwelijk met de kracht van het moederschap en ze vertelt ons een ontluisterend en ontroerend verhaal over hoe ver mensen gaan om zichzelf en hun geliefden te behoeden voor hartzeer.

Over Blijf bij me

Verzengend, aangrijpend en prachtig.
(Margaret Atwood)
Een krachtig, niet weg te leggen, hartverscheurend boek.
(The New York Times)
'Blijf bij me' is een wijze en eerlijke debuutroman. Een sterk en aangrijpend verhaal over liefde, loyaliteit en verraad, af en toe wreed, maar ook vol compassie geschreven.
(Sarah Jessica Parker)
Een hartverscheurend verhaal over het verlangen naar een kind en hoe dat een vrouw, huwelijk en gemeenschap kan kapotmaken. Ayòbámi Adébáyò, nog maar 29 jaar, is een schrijver om in de gaten te houden.
(The Economist)

Uitgaven van Ayobami Adebayo.