Bling Bling 2. De Zaventemmers

Jan Van der Cruysse

Bling Bling 2. De Zaventemmers

Bling Bling 2. De Zaventemmers
'Bling Bling 2' volgt het onvoorspelbare traject van het gangsterduo Mate en Boris en de verknipte moordgriet Elisabed. Op een moorddadige trip door de Balkan blijven ze de Antwerpse politievrouw Beerke Wagenmaker altijd een stap voor. Tot ze het pad kruisen van Roman Tokar, oorlogsveteraan en tweelingbroer van de diamantkoerier Sergei, die ze hebben vermoord. Net wanneer de rust wat terugkeert in de Antwerpse diamantwijk, doet veiligheidsdeskundige Albertien Van der Valk een gooi naar de perfecte diamantroof. De grootste ooit. Op de moeilijkste locatie van het land. Zaventem. 'Bling Bling 2' wervelt tussen de luchthavens van Eindhoven, Zaventem, Hong Kong en Odessa. Het volgt een spoor van bloed en drukinkt van Blankenberge tot de Zwarte Zee via snelwegparkings, treinstations en ferryboten.

Over Bling Bling 2. De Zaventemmers

Van der Cruysse is ongeëvenaard in de draagbalk tussen het adembenemende openingsboek van zijn trilogie, waarin een diamantroof de Georgische maffia doet zieden van woede en wraak, en een ongetwijfeld spetterend slotstuk. Maar de overgang kiest onbeschaamd voor het achtervolgingsverhaal, sterker dan Eugène Sue, brutaler dan Jens Lapidus, ontregelender dan Stieg Larsson. Een meesterwerk van amoraliteit. Onrechtvaardigheid is de adem van de wereld, gangsters gaan zo fel en gruwelijk te keer dat je ondanks jezelf sympathie voelt opborrelen. Met vaart, zwier en woestheid in één ruk neergeborsteld. Van elke bladzijde spat schrijfplezier; leesplezier niet minder. Van der Cruysse rotzooit met beelden, personages, wendingen. Hij is de Karel Appel van de letteren.
Lucas De Vos ()
"Adembenemend. Internationale allure. Superspannend. Interessant. Werkelijk briljant". *****
Patrick Van Gompel ()
"‘Bling Bling 2’ is een logisch vervolg op zijn debuut, maar is strakker gecomponeerd. Het boek bewijst dat Van der Cruysse geen one-hit-wonder is, maar een misdaadauteur die het genre in Vlaanderen tot een internationaal niveau mee optilt."
John Vervoort (Het Nieuwsblad)