Boem Boem 1

Jan Van der Cruysse

Boem Boem 1

Boem Boem 1
Een handgranaat eist een gruwelijke tol onder de deelnemers van de Antwerpse marathon. Scholen, restaurants, hotels en straten blijven leeg, er wordt gehamsterd en gebeden. Trams en metro’s staan stil, vluchten naar Brussel zijn afgelast. Al vlug spuien binnen- en buitenlandse media onverbloemd kritiek. Want ondanks de massale inzet van specialisten en middelen vinden gerecht en politie geen spoor van de daders. De snelle opeising van de aanslag door IS verrast de speurders. De enige die mogelijke stukjes van de puzzel herkent is Alexandra Vierendeel, een voormalige legerofficier. Ze ziet aanknopingspunten met gebeurtenissen uit de jaren tachtig, in de munitie-eenheid die ze leidde in de Duitse stad Lüdenscheid. Een verhaal dat begon als een knullig misverstand en eindigde in tragedie. Dan pas wordt duidelijk dat iedereen bewust op het verkeerde been werd gezet. De ellende is amper begonnen. Het land wordt mogelijk opnieuw geconfronteerd met de meest gruwelijke demonen uit zijn verleden.

Over Boem Boem 1

De gewezen Brussels Airportwoordvoerder combineert een gouden pen met humoristische flair. [...] 340 pagina’s puur leesplezier dat nog dit jaar een vervolg krijgt.
Caroline De Ruyck (HLN)
De voormalige woordvoerder van Brussels Airport schrijft met internationale ambitie en maakt die waar door collectieve trauma’s tot een efficiënte thriller te verwerken. Als het tweede deel niet snel volgt, staan we niet in voor de mogelijk explosieve gevolgen.
Sam De Wilde (Humo)