Boemerang

Willy Vandersteen

Boemerang

Boemerang
Met Boemerang brengen tekenaar Steven Dupré en scenarist Conz een unieke hommage aan het universum van Suske en Wiske. Het verhaal speelt zich af in een futuristisch alternatief universum waar Theofiel Boemerang als een commerciële Big Brother over de wereld heerst. Enkel onze vrienden Suske, Wiske, Sidonie, Lambik en Jerom lijken in staat om deze nietsontziende booswicht voor eens en voor altijd te stoppen. Of toch niet?

Over Boemerang

In Suske en Wiske: Boemerang nemen Conz en Steven Dupré tijdelijk het stokje over van Studio Vandersteen voor een futuristische en actievolle strip. Het verhaal is spannend en bevat een paar gave wendingen, de tekenstijl is trendy en hip: een tikje somber wellicht, hoewel de felle kleuren dat wel wat doen afzwakken. Een spannend avontuur met stof tot nadenken: waar gaat onze wereld naartoe? En hoeveel macht hebben de grote bedrijven over ons?
Dennis van Houts (Coole suggesties)
‘Boemerang’ is een verrassende strip met een bloedstollend verhaal. Suske en Wiske en hun vrienden zoals je ze nog nooit zag. Deze strip bevat een uitstekend verhaal, vol actie en met de nodige humor, dat boeit van begin tot einde. ‘Boemerang’ is een absolute aanrader voor elke Suske en Wiske fan!
(De Boekenkast)
Sommige fans van de reeks gaan dit misschien niet graag lezen, maar net als Amoras is dit een geslaagde volwassen versie van de twee bekendste kinderen in stripland geworden. Een aanrader voor zij die van Sus en Wis houden, maar ook niet vies zijn van een cool en spannend verhaal. 8/10
(Game4Me)
Dit sfeervolle verhaal, met dikke knipogen naar The Matrix, toont eindelijk hoe een duurzame modernisering van Suske en Wiske er uit zou kunnen zien.
Gert Meesters (Focus Knack)
Met Boemerang hebben de eenmalige Sus en Wis-vaders Conz en Dupré een prachtstrip afgeleverd. Petje af, heren.
(Stripspeciaalzaak.be)