De acht bergen

Paolo Cognetti

De acht bergen

De acht bergen
€ 14.99
€ 20.99
€ 9.99
Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is scheikundige, en gefrustreerd door zijn werk in een fabriek. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Valle d'Aosta waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

Over De acht bergen

***** Paolo Cognetti schreef een magistraal verhaal over vriendschap en familiebanden, geplaatst tegen de onweerstaanbare en angstaanjagende achtergrond van de Italiaanse Alpen. ... Paolo Cognetti blijkt een Italiaanse David Vann te zijn. Weergaloos beschrijft hij de ruwe, ingehouden kracht van het gebergte en wat dit in mensen losmaakt.
Marnix Verplancke (De Morgen)
****1/2 Als je kunt schrijven zoals Premio Strega-winnaar Paolo Cognetti, dan heeft een roman verder niets nodig. In uiterst elegante zinnen vol mooie woorden als ‘alm’ en ‘morene’ vertelt de 39-jarige Italiaan zijn bergbewonersverhaal. De stijl is helder als een bergriviertje waar intens ontroerend literair goud in blinkt.
(Humo)
**** ''De acht bergen' van Paolo Cognetti is een mooie, weemoedige coming-of-ageroman en een terechte winnar van de Premio Strega, de belangrijkste literaire prijs van Italië.' - De Standaard
(De Standaard der Letteren)