De droogte

Jane Harper

De droogte

De droogte
Al twee jaar teistert droogte het plattelandsstadje Kiewarra. Het land verdort, het vee sterft. Men is de wanhoop nabij. De spanning wordt ondraaglijk als drie leden van een gezin dood worden aangetroffen. Luke Hadlers zelfmoord – nadat hij zijn vrouw en zesjarige zoontje van het leven beroofde – laat iedereen verbijsterd achter. Aaron Falk keert terug naar het stadje waar hij opgroeide om de begrafenis van zijn vroegere beste vriend bij te wonen. Hij raakt daar tegen wil en dank betrokken bij het onderzoek naar de dramatische zaak. Als de vragen zich beginnen op te stapelen en het wantrouwen groeit, wordt Falk gedwongen de gemeenschap onder ogen te komen die hem twintig jaar geleden heeft verstoten. 'Een van de meest verbluffende debuten die ik ooit gelezen heb. Elk woord is zo goed als perfect.' - DAVID BALDACCI

Over De droogte

Harpers beschrijving van de Australische hitte en wat die met mensen doet is beklemmend, haar personages overstijgen het cliché en de spanning voert ze gradueel op met goed gekozen onthullingen, verrassende cliffhangers en een einde dat geloofwaardig is.    
John Vervoort (De Standaard/De Standaard der Letteren)
Harper […] beheerst typische motieven, plottwists en spanningsopbouw als iemand die al jaren de meest dierlijke instincten van de mens in spannende pageturners verandert.
(Humo)
Een van de meest verbluffende debuten die ik ooit gelezen heb.
David Baldacci ()
Een fenomenale misdaadroman. Je voelt de hitte, proeft het stof en knijpt je ogen tegen de zon in als je dit leest.
Michael Robotham ()
Met De droogte neemt Jane Harper direct haar plek in binnen de elite van de thrillerwereld. Geweldige personages, unieke en evocatieve setting, een dijk van een plot. Dit boek heeft het allemaal.
John Lescroart ()