De krijtman

C.J. Tudor

De krijtman

De krijtman
€ 12.99
€ 19.99
€ 9.49
€ 13.99
Het probleem was, we werden het nooit eens over het precieze begin. Was het toen we voor het eerst de krijtmannetjes tekenden, of toen ze opeens uit zichzelf verschenen? Was het dat afschuwelijke ongeluk? Of toen ze het eerste lichaam vonden?
Achteraf begon het allemaal op de dag dat het verschrikkelijke ongeluk plaatsvond op de kermis. Toen de twaalfjarige Eddie de Krijtman voor het eerst ontmoette.
Het was de Krijtman die Eddie op het idee bracht van de tekeningen: een manier voor hun vriendengroep om geheime boodschappen in krijt voor elkaar achter te laten. En het was leuk, in het begin, totdat de tekeningen hen leidden naar een lichaam van een meisje.
Het grootste deel ervan, althans.

Dat was dertig jaar geleden en Eddie dacht dat het verleden achter hem lag. Dan ontvangt hij post. In de envelop bevinden zich twee dingen: een krijtje en een tekening van een stokmannetje.
De geschiedenis herhaalt zich, en Eddie realiseert zich dat het spel nooit echt voorbij is geweest...

Over De krijtman

Want to read something good? You won't find it on the front bestseller table at your bookstore, but it's new, and will be there. The Chalk Man, by C.J. Tudor. If you like my stuff, you'll like this.
Stephen King (Tweet)
Een snelle, intelligent opgebouwde thriller waarin knap de benepenheid en sinistere sfeer van een klein dorp zijn gevangen.
(Kirkus Reviews)
Tudor is een meesterlijke verhalenverteller
(Publishers Weekly)
Hypnotiserend. Een droomdebuut vol nachtmerries […] Doet je pols versnellen en laat je bloed bevriezen
A.J. Finn (Auteur van 'De vrouw in het raam')
Ik heb al lang geen slapeloze nachten meer gehad van een boek – tot 'De Krijtman'.
Fiona Barton (Auteur van 'De weduwe')