De naam van mijn vader

Rindert Kromhout

De naam van mijn vader

De naam van mijn vader
'Ik wil weten of er nog iets van het verleden over is. Van mijn verleden.' 1945. Klaus Mann reist als journalist door het naoorlogse Europa. Voor het eerst sinds jaren gaat hij terug naar zijn vaderland Duitsland. Hoe zal hij zijn thuisland en zijn landgenoten aantreffen? Wat is er allemaal veranderd door de oorlog? En hoe is hijzelf veranderd door alles wat hij heeft meegemaakt? Op knappe wijze brengt Rindert Kromhout de geschiedenis (de Tweede Wereldoorlog) en de actualiteit (vluchtelingen die zich nergens meer thuis voelen) samen in een meeslepende roman, beschreven door de ogen van de schrijver Klaus Mann. Net als in zijn Bloomsbury-trilogie (bekroond met de Gouden Lijst, Thea Beckmanprijs, genomineerd voor de Deutscher Jugendliteraturpreis) brengt Kromhout een beroemde (schrijvers)familie tot leven.

Over De naam van mijn vader

Rindert Kromhout slaagt er wederom in om de geschiedenis en de actualiteit te verweven tot een interessant en mooi verhaal. De naam van mijn vader is een mooie afsluiter van een ongetwijfeld interessante trilogie.
Mathilde Lemm (Pluizuit)
Dat Rindert Kromhout een meesterverteller is, staat buiten kijf.  Dat heeft hij al eerder bewezen in de Bloomsburytrilogie.  De naam van mijn vader is van eenzelfde grandeur en smaakt naar meer.
Lieve Lams (Lees-Wijzer)