De stille patiënt

Alex Michaelides

De stille patiënt

De stille patiënt
‘Zij is de enige die weet wat er gebeurd is. Ik ben de enige die haar kan laten praten.’ Iedereen dacht dat Alicia Berenson een gelukkig huwelijk had; dan schiet ze haar man vijf keer in zijn hoofd. Na deze gruwelijke daad zwijgt ze, en weigert een verklaring te geven. Alicia’s stilte spreekt tot de verbeelding van het publiek en maakt haar tot een mysterieuze beroemdheid. Psychotherapeut Theo Faber is ervan overtuigd dat hij haar weer kan laten praten en zo te ontrafelen wat er zich die bewuste nacht heeft afgespeeld. Hij doet er alles aan om een baan te krijgen bij de instelling waar Alicia zit opgesloten, en lijkt geobsedeerd om met haar in gesprek te gaan. Maar hij kan niet voorzien wat hij daarmee in gang zet…

Over De stille patiënt

Een geweldige psychologische thriller. Scherp, slim en met een twist die met oprecht verraste.
(Joanne Harris)
De perfecte thriller. Ik dacht even een klein stukje te lezen, elf uur later sloeg ik het boek dicht, volledig verbijsterd.
(A.J. Finn)
Michaelides schreef een originele, boeiende psychologische thriller. Ik las hem in twee nachten uit en genoot van elke grimmige ontmoeting, elke onverwachte gebeurtenis.
(David Baldacci)
Een intelligente thriller, vol realistische spanning.
(Lee Child)