De zaak Magritte

Toni Coppers

De zaak Magritte

De zaak Magritte
€ 21.99
€ 14.99
€ 12.99
November 2017. Het leven van Alex Berger, een Brusselse rechercheur, staat in de wacht sinds zijn vrouw Camille overleed bij de terroristische aanslagen in Parijs, bijna twee jaar geleden. Ze werd neergeschoten op het terras van Le Carillon, waar ze met vriendinnen aan het aperitieven was. Sinds die dag is Berger een emotioneel wrak. Een man zonder hoop die te veel drinkt en om weinig of niets geeft. Zijn dromen zijn gevuld met gruwelijke nachtmerries waarin zijn vrouw hem telkens smekend komt vragen waarom hij haar niet gered heeft. Tegelijk wordt een bizar spoor van moorden getrokken door Brussel en Parijs. Telkens vinden de speurders bij het slachtoffer hetzelfde briefje: 'Ceci n'est pas un suicide'...

Over De zaak Magritte

(...) Toni Coppers heeft met De zaak Magritte een zeer goede en interessante thriller geschreven met een boeiende hoofdpersoon. Of dit een eerste deel is van een nieuwe reeks thrillers? De tijd zal het leren. Maar in ieder geval lijkt hoofdpersoon Alex Berger voldoende in zich te dragen om over door te schrijven.  De zaak Magritte is gewaardeerd met ★★★ (zeer goed).  
Zelden, nee nooit, heb ik zulke fijnbesnaarde tragiek aangereikt gekregen als door Coppers hier. (…) De Zaak Magritte is het gaafste werk dat Coppers tot nu toe geschreven heeft. (…) De Zaak Magritte is een thriller die Roland Barthes ongetwijfeld vooraan in zijn boekenkast zou gezet hebben. Er helpt geen lievemoederen aan, en zeker geen psychiatrie. Alleen een tekst, die er misschien geen is.
Lukas De Vos (Knack.be)
“De Zaak Magritte is het gaafste werk dat Coppers tot nu toe geschreven heeft. Zijn talent laat vermoeden dat er nog soortgelijke, diepgravende, en toch uiterst leesbare misdaadromans rond Alex Berger zullen komen. Het boek is als de zijden sjaal die Berger uit Camilles kleekast haalt en strak om zijn hoofd bindt. “Zijn neus zat vol van Camille, vol van haar geur. Citrusvruchten. Kamperfoelie. Een zweem van hyacinten. Toen hij duizelig werd, dacht hij: ja, zo moet het. Eerst moet Novak weg, en daarna ga ik eindelijk rusten”.”
Lukas De Vos (Knack.be)