Heather, volmaakt

Matthew Weiner

Heather, volmaakt

Heather, volmaakt
€ 17.99
€ 9.99
Mark en Karen Breakstone wonen samen met hun dochter Heather in een prachtig appartement in New York. Het lijkt een perfect gezin en het ontbreekt hun aan niets. Bobby Klasky, een ex-gevangene, heeft zijn zaakjes beduidend minder goed op orde. Hij grijpt dan ook zijn kans wanneer hij aan het werk kan als aannemer in het appartementencomplex waar ook de Breakstones wonen. Wanneer Mark opmerkt hoe Bobby zijn dochter in de gaten houdt, leert hij hoe ver hij bereid is te gaan voor zijn familie. Heather, volmaakt is een perfecte, compacte vertelling waarin Weiner de spanning paragraaf na paragraaf weet op te voeren tot het onvermijdelijke einde. Het is een duistere fabel over de complicaties tussen een familie en de maatschappij in de eenentwintigste eeuw.

Over Heather, volmaakt

Een tour de force van controle, toon en messcherpe inzichten. Weiner schrijft met de heldere blik van een patholoog-anatoom en een opmerkelijke combinatie van empathie en afstandelijkheid. Ik hoorde echo's van Gustave Flaubert en Richard Yates en een vleugje Muriel Spark. Ik kon het niet wegleggen.
Michael Chabon ()
Op haast demonische wijze weet Matthew Weiner met dit boek te overtuigen. Lees dit boek in één lang ingehouden adem.
James Ellroy ()
'Heather, volmaakt' is fantastisch. Ik was vanaf de eerste pagina in de ban, het was onmogelijk om te stoppen met lezen. Dit boek is echt iets bijzonders.
Philip Pullman ()
Ik kromp ineen en rilde bij het lezen van deze korte, gedurfde roman. Perfect gestileerde paragrafen leiden de personages naar het hart van dit boek en het onvermijdelijke einde. Heather, volmaakt is een overweldigende roman. Ik werd van mijn sokken geblazen.
Nick Cave ()

Uitgaven van Matthew Weiner.