Leven met een extra rugzak

Kim Van Hoorenbeeck

Leven met een extra rugzak

Leven met een extra rugzak
In België heeft 13 procent van de jongeren overgewicht, 3 procent is obees. Deze problematiek vraagt om een specifieke behandeling, op maat van elk kind. · Welke voeding heeft je kind nodig op welke leeftijd? · Hoe ziet een ideale maaltijd eruit? · Welke sport kan je kind het best beoefenen in elke fase van zijn ontwikkeling? · Maar ook: hoe ga je om met de emoties die dik zijn met zich meebrengt? · Hoe kun je als ouder grenzen stellen, belonen, motiveren en zeker ook: hoe geef je het goede voorbeeld? Op deze en nog veel meer vragen geeft Leven met een extra rugzak een helder antwoord. De essentie is niet superslanke kinderen krijgen, wel gezonde kinderen die zich goed in hun vel voelen omdat ze op een andere manier eten en meer bewegen. Een praktische leidraad om je kind te helpen een gezond gewicht te bereiken én te behouden!

Over Leven met een extra rugzak

Kinderen met obesitas zijn steeds jonger, hun gemiddelde BMI hoger en de gezondheidsproblemen ernstiger. Naar aanleiding van Wereld Obesitas Dag, nu donderdag, wil Kim Van Hoorenbeeck, hoofd van het obesitasteam van het UZ Antwerpen en auteur van Leven met een extra rugzak, ouders op hun verantwoordelijkheid wijzen. “Het is nooit te laat om hulp te zoeken."
(Het Nieuwsblad)
Wist je dat een glas vers geperst sinaasappelsap evenveel calorieën telt als een glas cola of limonade? En dat je minstens tien keer moet proeven voor je weet of je iets lust? Pediater Kim Van Hoorenbeeck (35) uit Edegem pakt voedingswetenschap zo laagdrempelig mogelijk aan in haar boek.
(Gazet van Antwerpen)
In dit boekje legt prof. dr. Kim Van Hoorenbeeck, pediater en hoofdgeneesheer van het obesitasteam van het UZA, uit hoe kinderen aan overgewicht geraken. Ze maakt een praktische leidraad om een gezond gewicht te bereiken en te houden. Ze geeft kleine tips die nuttig kunnen zijn. Wie een kind gezonder wil laten eten zullen meer nodig hebben dan het boekje. Als ondersteuning, leidraad en geheugensteuntje kan het zeker nuttig zijn.
(De Apotheker)
Pediater Kim Van Hoorenbeeck slaat alarm over de obesitas-epidemie onder Vlaamse jeugd. ‘Kinderen die te zwaar zijn, groeien daar níet zomaar uit. Overgewicht is een chronische ziekte.’ Kinderarts Kim Van Hoorenbeeck van het UZA weet waarover ze spreekt. Van mollige peuters tot obese achttienjarigen: zij probeert ze op weg te helpen naar een gezonder leven. ‘Leven met een extra rugzak’, zo heet het boek dat prof. dr. Kim Van Hoorenbeeck schreef over obesitas en overgewicht bij kinderen. Een treffende omschrijving, want die extra kilo’s zijn het equivalent van een goed gevulde rugzak die ze elke dag meesleuren.
(Dag Allemaal)
Omdat overgewicht bij kinderen steeds vaker voorkomt, zochten we naar een specialist ter zake: dokter Kim van Hoorenbeeck. Wij praatten met haar en lazen in haar boek over hoe het zover kan komen en wat je er als ouder aan kunt doen.
(Libelle)

Uitgaven van Kim Van Hoorenbeeck.