Messi

Jordi Puntí

Messi

Messi
€ 19.99
Sinds zijn aantreden op dertienjarige leeftijd bij de jeugdopleiding van FC Barcelona heeft Messi zijn geheel eigen speelstijl gecreëerd. Messi aan de bal is poëzie op het groene vlak. Met zijn wervelende spel heeft hij wereldwijd talloze mensen gelukkig gemaakt, maar niemand raakt zo in vervoering als de Catalaanse schrijver Jordi Puntí. In tweeëntwintig hoofdstukken analyseert Puntí de schoonheid en het genie van het spel van de Argentijn. Hij neemt ons mee naar de velden van weleer, de plekken waar Messi als jongetje leerde voetballen, en hij bezingt diens glansrijke loopbaan als internationale ster. Een voetbalboek zoals we dat nog niet eerder kenden, zo eigenzinnig en sprankelend als het spel van de kleine maestro zelf.

Over Messi

Lezing van dit speelse portret van Messi deed me eraan denken hoe bijzonder elke minuut was die ik samen met hem heb doorgebracht.
(Pep Guardiola)
Jordi Puntí is een geweldige schrijver en een groot Barcelona-fan. Hij heeft Messi vanaf het prille begin gevolgd. Niemand anders had dit kunnen schrijven. Wat een heerlijk boek!
(Simon Kuper)

Uitgaven van Jordi Puntí.