Te wapen!

Bert Gevaert

Te wapen!

Te wapen!
€ 59.99
Te Wapen! neemt de Europese vechttechnieken van 1320 tot 1630 in het vizier en sabelt de vele foutieve opvattingen over de krijgskunsten van onze voorouders neer.

De meeste mensen associëren krijgskunsten met oosterse gevechtssporten zoals karate, judo, kungfu... Toch bestudeerden ervaren vechtmeesters ook in Europa gedurende eeuwen het hanteren van wapens voor het man-tegen-mangevecht. Ze penden hun kennis neer in prachtig geïllustreerde manuscripten en vanaf het begin vanaf de 16de eeuw in gedrukte boeken.

Te Wapen! bevat meer dan tweehonderd nooit eerder gepubliceerde afbeeldingen. Ontdek hoe kunstenaars zoals Michelangelo en Da Vinci gefascineerd waren door de kunsten van Mars, hoe priesters met zwaard en schild vochten binnen de kloostermuren, wat je best eet vooraleer u het strijdtoneel betreedt, welke vrouwen duelleerden in de Nieuwe Wereld, hoe wiskunde en geometrie de schermkunst lange tijd beheersten, wat de band is tussen tennis en zwaardvechten... en vele andere krijgskundige feiten waar u wellicht nooit eerder van gehoord hebt.

Over Te wapen!

Geïnteresseerd in de middeleeuwen of krijgskunsten?  Dan moet je dit boek hebben! 5/5
Martijn Lindeboom (Hebban)
Met Te wapen! levert Bert Gevaert een pracht van een koffietafelboek af, dat met zijn vele illustraties, hedendaagse humor en diepgaande inhoud zowel geschikt is voor de geïntrigeerde lezer zonder veel basiskennis, als voor de beginnende beoefenaars en de mensen die op zoek zijn naar een stevige geschiedkundige onderbouwing. 9/10
Ann-Sofie Alderweirelt (Geekster)
Te wapen! is echt een prachtig boek (…) Gevaert is een geboren verteller die levendig en bondig schrijft.
(Alles over geschiedenis)
Een standaardwerk
E. Westerhuis (Biblion )
een perfecte uitbalancering tussen prachtige illustraties en snedige teksten (…) Te Wapen is dan ook te vergelijken met een perfect zwaard: licht op de hand, maar voldoende slagkracht, veelzijdig te gebruiken, efficiënt inzetbaar en imponerend sierlijk.
Rob Belemans (Faro: Tijdschrift over Cultureel Erfgoed)