Troebel water

Belinda Aebi

Troebel water

Troebel water
€ 12.50
€ 14.99
Belinda Aebi snijdt een nieuw hoofdstuk aan in haar carrià¨re. In de afgelopen vijf jaar schreef ze zeven misdaadromans in de reeks rond de Gentse onderzoeksrechter Maud Gelderman, die tijdelijk on hold wordt gezet. 'Troebel water' is een originele stand-alone, waarin liefhebbers van spannende romans op hun wenken bediend worden met sublieme plottwists. Kraanbestuurder Jos houdt van zijn vak en hij houdt van de Schelde. Elke dag sluit hij ritueel af door vijf minuten met een verrekijker op te gaan in het ongeëvenaarde landschap waarin hij dagelijks werkt. Tot hij op een dag 'iets' opmerkt in het water. Een lijk... Wat volgt is een bizar onderzoek waarin alle sporen maar in één richting gaan: die van een doodlopend straatje. Alles wijst op een tragisch ongeval. Of niet?

Over Troebel water

De grootste kracht van Aebi blijkt al snel in het boek: ze zet fantastisch, met haar fijne stijl van schrijven, personages en sfeer neer. […]Een sterke misdaadroman van het betere soort. (****)
Het verhaal met personages van vlees en bloed, kan echt uit het leven gegrepen zijn. Het is vlot en filmisch geschreven in een hoog tempo, zoals we dat van Belinda gewend zijn.
Is 'Troebel water' origineel en vernieuwend? Nee, maar door het vanuit een ander perspectief neer te zetten, namelijk op een menselijke manier en niet vanuit een onderzoek, blijkt het een schot in de roos.' (3.5*)
Karin Teirlynckx (De Perfecte Buren)
Naarmate we verder in het verhaal komen krijgen we te maken met vele plottwists waarvan ik ze niet allemaal had voorzien. Deze maken het gemis aan een hoge spanningsboog ruimschoots goed. ' - 'De verhaallijnen in Troebel water zijn origineel en bevatten sublieme verrassende elementen. Zelfs aan een stukje romantiek is gedacht, een op en top vrouwenthriller' (4.5*)
Wendy Wenning (Vrouwenthrillers.nl)
In een schrijfstijl die figuurlijk uitstijgt boven een HD-TV dat synoniem staat voor een glashelder beeld waarop alles tot in detail loepzuiver zichtbaar is, dient ze de lezer een zeer aangenaam leesbaar verhaal op.' - 'Lijkt ingewikkeld maar Aebi weet op deskundige wijze alle draadjes uit de ogenschijnlijke warboel te ontwarren en langzaam naar een oplossing te werken. En die is natuurlijk verrassend. Met Troebel water beschikt Aebi over een voortreffelijk papieren ambassadeur die makkelijk nog twijfelende lezers zal overtuigen om met terugwerkende kracht ook aan de serie met haar protagonist Maud Gelderman te beginnen. Het leesplezier is te groot om dat achterwege te laten.'