Vergif

Joel Levy

Vergif

Vergif
€ 29.99
Bekende slachtoffers, beruchte criminelen, tot de verbeelding sprekende vergiffen. Kom alles te weten over vergif en de impact ervan op onze samenleving.

Het gebruik van vergif om te doden - voor moord, executie of zelfmoord - is ons al bekend vanaf de oudheid. En sinds mensenheugenis, lang voor Socrates gedwongen zelfmoord pleegde door de gifbeker met scheerling te drinken, moeten ontelbaar veel mensen, al dan niet per ongeluk, gestorven zijn door het eten van giftige planten of paddenstoelen.
Ondanks zijn afschrikwekkend imago is gif soms ook nuttig.
Sommige giffen, die zelfs in kleine hoeveelheden dodelijk zijn, worden namelijk gebruikt in herbiciden en geneesmiddelen.
Vergif: een geïllustreerde geschiedenis vertelt over de belangrijke, maar vaak minder bekende rol van vergif in de loop der tijden.
Hoe komt het dat een bepaalde stof giftig is? Wat houdt toxicologie, de wetenschap van de vergiften, precies in? Welke soorten vergif bestaan er? Welke bekende en minder bekende personen kwamen om door vergiftiging?

Over Vergif

Een opvallend tot merkwaardig boek, maar uitermate boeiend en bijzonder interessant. Tal van illustraties maken alles aanschouwelijk. [...] Een aanrader.
Michel Dutrieue (Stretto)

Uitgaven van Joel Levy.