Washington Black

Esi Edugyan

Washington Black

Washington Black
Wanneer Washington Black, een elfjarige slaaf op een suikerplantage in Barbados, de persoonlijke bediende van de excentrieke Titch Wilde wordt, krijgt hij de kans op een nieuw leven. Titch is bioloog, ontdekkingsreiziger en uitvinder, geobsedeerd door zijn creatie: de heteluchtballon. Maar de dood van een familielid vermorzelt zijn idealistische plannen en Washington komt in gevaar. Ze besluiten te vluchten, maar dan verdwijnt Titch. Washington moet zijn weg alleen zien te vinden, op zoek naar echte vrijheid. Edugyan neemt je mee op een ongelooflijk avontuur, van de zengende rietsuikervelden van Barbados tot de ijzige woestenij van het Canadese Noorden, in haar bijzondere roman over identiteit, vrijheid, liefde en verlossing.

Over Washington Black

Een razendsnelle avonturenroman met een heteluchtballoncrash, stormen op de Noordpool, wetenschappelijke ontdekkingen, messengevechten in donkere steegjes en een verboden liefde.
(The Times)
Een net zo aangrijpend portret van slavernij als Colson Whiteheads 'De ondergrondse spoorweg', en tegelijkertijd een werelds, spannend avontuur.
(The New York Times)