Winst

Jeroen Olyslaegers

Winst

Winst
€ 19.99
€ 6.99
‘Olyslaegers' dialogen zijn altijd sterk en naturel.'
Luc Janssen

Kunsthandelaar Donald vermoedt dat hij de vaardigheid bezit om gouden kloten om te zetten in gouden kansen. Het zijn bezeten tijden. De euro is gecrasht. De dagen zijn gekleurd door angst, gelatenheid en paranoia. En Donald is op weg om alles te verliezen wat hij liefheeft. Tot hij op verzoek van een diamantair een grote tentoonstelling in Berlijn kan organiseren. Donald voelt zijn kansen keren en omarmt het buitenlandse avontuur.

Maar het Berlijn dat hij kent van de dolle jaren na 1989 is intens veranderd. Wie zit er te wachten op nog maar eens een tentoonstelling? Samen met zijn ex-vrouw en zijn zoon stort Donald zich in de lange nacht van een door apocalyptische extravanganza en kale machteloosheid verdeeld Berlijn.

Dit grote verhaal over begoocheling, begeerte en broosheid wordt door Jeroen Olyslaegers zwierig, geil en vol duivelse suspens beschreven. Omdat we niets meer te verliezen hebben: Winst.
'Mijn naam is Donald.
Ik heb het vermogen om gouden kloten om te zetten in gouden kansen.
De tijd is er rijp voor.
De tijd staat op barsten.
Wild schiet ik weg, de duisternis in.'

Word fan van Winst op Facebook.

Over Wij:

‘Wij is een boek over de demonen die we allemaal delen - seks, gezin, alcohol, zwart geld en soms een aangebrand verleden.'
De Tijd

‘Ambitieus, intelligent en gedreven.'
Knack

‘In stijl, thematiek en verhalende kracht is Olyslaegers een waardige bastaardzoon van de grote Claus.'
Humo