Wrede kus

Roberto Saviano

Wrede kus

Wrede kus
Het zijn wrede kussen die de zwijgplicht bezegelen, allianties sluiten, vrijspraak verlenen en vonnissen vellen. De kindermaffia heeft de macht veroverd, ze regeert de drugsmarkt in het Napolitaanse Forcella, maar kan het niet alleen af. Om de heersende maffiafamilies te verdringen en de macht over de oude binnenstad te behouden moet Nicolas een verbond aangaan met een andere familie. Om niet van roofdier prooi te worden, is het van levensbelang dat de kinderen eensgezind blijven. En dat is allesbehalve eenvoudig. Tussen alle onderhandelingen, bedreigingen, raakoefeningen en afpersingen door, krijgen ze om te overleven steun van de oude families, maar er zijn ook maffialeden die hun de voet dwars willen zetten. Het verhaal van De kinderen in de sleepnetten gaat verder: Roberto Saviano vertelt nog vuriger over deze kinderen van een wrede tijd.

Over Wrede kus

Met de openhartigheid die iedere echte auteur typeert, vertelt Saviano het verhaal van het sterke, rouwende hart van Napels.
(Elena Ferrante)
Een schokkend en meeslepend boek. ****
(De Morgen )
Saviano geeft de bizarre wereld van de Napolitaanse maffia zeer authentiek weer. IJzingwekkend, zelfs voor wie de op Gomorra geïnspireerde film en tv-serie heeft gezien.
(Trouw )