Zie ik je terug ?

Stefanie De Jonghe

Zie ik je terug ?

Zie ik je terug ?
In ‘Zie ik je terug?’ laat Stefanie De Jonghe je meelezen in het dagboek dat ze bijhoudt sinds de nacht dat haar dochter Lenie tot twee keer toe werd gereanimeerd na een aanhoudende epilepsieaanval. Ze was toen 6 jaar. Intussen houdt de mysterieuze en mogelijk fatale ziekte het gezin al meer dan vijf jaar in haar greep. Een verhaal over leven met ‘het epilepsiemonster’, zoals Stefanie het zelf noemt. Over de universele thema’s die eigen zijn aan houden van en zorgen voor een chronisch ziek kind: angst, verdriet, frustratie, machteloosheid, eenzaamheid. En hoop. Ook hoop.

Over Zie ik je terug ?

Zie ik je terug? is een must read voor iedereen die geconfronteerd wordt met epilepsie bij ouders of kind, familie, vrienden of collega’s. Het is een handleiding voor al wie oprecht interesse heeft in het antwoord op de vraag “Hoe gaat het?”
Prof. Dr. Anna Jansen, kinderneuroloog UZ Brussel ()
Dit relaas gaat verder dan angst; het is een bikkelharde en ontroerende ode aan de weerbaarheid van de mens. Hoop en wanhoop woekeren in dit dagboek als slingerplanten die de hele mens, in zijn hele wezen, in zijn denken en zijn daden, begroeien met liefde.
Bruno Vanden Broecke, acteur ()
Epilepsie beter bespreekbaar maken is cruciaal om het leven van degenen die ermee in aanraking komen draaglijker te maken, betere zorg te bieden, meer aandacht voor onderzoek en opleiding te creëren. Om al deze redenen is het boek van Stefanie zo belangrijk.
Prof. Dr. Anna Jansen, kinderneuroloog UZ Brussel ()

Uitgaven van Stefanie De Jonghe.