lijst

Boekentips: Leo Timmers

Elke week selecteren wij drie geweldige jeugdboeken voor op je leeslijstje. Keek jij in de kerstvakantie ook naar Ziggy en de Zootram op Ketnet?  Dan stellen we je vandaag graag voor aan Leo Timmers, de tekenaar van Ziggy, maar vooral van nog veel meer mooie boeken!

 

Leo Timmers – En dat doen we dus

het wordt een drukke week
gelukkig heeft de baas een plan
graaf hier een kuil!
stort daar het beton!

en dat doen we dan

De tweede samenwerking tussen de Amerikaanse schrijver Jean Reidy en  creatieve duizendpoot Leo Timmers – in een vertaling van Bart Moeyaert – neemt kleine ontdekkers meer door een alledaagse buurt waar in een wip en een gauw een heuse speeltuin wordt opgetrokken. Leer de dieren kennen en de dagen van de week in een speelse wandeling vol fijne rijmpjes.

Leo Timmers – Garage Gust

Gust is een vrolijke doe-het-zelver. Geen klus is te groot of te moeilijk voor hem. Gelukkig heeft hij nog wat spullen staan!

Garage Gust is een kleurrijk prentenboek dat je op één dag kennis laat maken met Gust, het vaardige varken dat de andere dieren uit de nood helpt met de rommel uit zijn recyclagepark. Maar op het einde zit Gust zelf nog met een klein probleempje…

Leo Timmers – Diepzeedokter Diederik

Diepzeedokter Diederik en zijn dochter duiken dagelijks de diepte in om er zieke zeedieren zo weer beter te maken. Is er een probleem? Dan lossen zij het op!

Diepzeedokter Diederik is één van de vele fantasierijke prentenboeken van Leo Timmers. Van enge haai, tot een zeepaardje dat een bril nodig heeft, Diederik krijgt ze allemaal te zien in zijn duikboot. Momenteel maakte Leo Timmers meer beeldmateriaal voor de televisieserie van de reeks.

Bezoek de website van Leo Timmers >

Ziggy en de Zootram – Trailer

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief