nieuws

[Boekenweek] Luisterfragment: De Verkeerde Vriend

Als boeken en de natuur één gemeenschappelijke factor hebben is het wel dat dat ze onze geest meenemen naar een fantasievolle wereld van rust. Niemand beter dan Gert-Jan van den Bemd om de magie van literatuur zijn ding te laten doen. Zijn debuut De verkeerde vriend neemt je mee naar buiten, de camping op. In kader van de Boekenweek trakteren we je op dit heerlijk luisterfragment ingesproken door Louis van Beek. 

Gert-Jan van den Bemd besluipt je met zijn fijnmazige schrijfstijl, trekt behoedzaam het koord aan en houdt je zo gevangen in deze overrompelende debuutroman. Een boek dat zich kenmerkt door stilistische brille en dat qua sfeer de serie Breaking Bad evenaart.’
– auteur en columnist Tania Heimans over De verkeerde vriend

‘Ik ken Gert-Jan als een vlotte verhalenverteller. Hij maakt de lezer altijd nieuwsgierig naar meer.’
– auteur en journalist Kathy Mathys

De Aspe Award 2016 kende een opmerkelijke winnaar. Gert-Jan van den Bemd overtuigde de jury met zijn korte verhaal Belofte maakt schuld. Gert-Jan is een rasechte verteller en een meester in het opbouwen van spanning. De verkeerde vriend is zijn debuut.

 

Werner Mans heeft alles redelijk voor elkaar. Oké, zijn werk stelt niet veel voor. Hij fotografeert wegwerpartikelen voor ziekenhuizen en laboratoria, als het al tot fotograferen komt. Maar hij heeft een vrouw, een dochter en een stacaravan. Alles gaat goed. Tot zijn dochter zo nodig naar een discotheek… nee, een club wil. Werner weet hoe het er daar aan toegaat. Vroeger kwam hij er ook. De vrienden die zijn dochter daar leert kennen, bedreigen Werners kalme bestaan. Voor het eerst in zijn leven moet hij opkomen voor zichzelf. Met alle gevolgen van dien.

Luister hier naar een fragment uit De Verkeerde vriend.

Ingesproken door: Louis van Beek

Lees meer over het boek via de link hieronder: 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief