nieuws

[Boekenweek] Suske en Wiske in 2050 na de opwarming van de aarde

Het Suske en Wiske-album De Watersater past helemaal bij het thema van deze Boekenweek. De teletijdmachine van Professor Barabas flitst onze vrienden namelijk naar het jaar 2050, waar de opwarming van de aarde realiteit is geworden. In die nabije toekomst is het waterpeil onherroepelijk gestegen waardoor de aardbol helemaal ondergelopen is. Maar ook vandaag is er groeiend gevaar voor de natuur!

De stagiair van Barabas wordt op onverklaarbare wijze weggeflitst naar de nabije toekomst. Onze vrienden zetten meteen een reddingsactie op touw en reizen hem achterna. Eenmaal ter plaatse blijkt dat grote delen van de wereld door de opwarming van de aarde onder water zijn gelopen. De bevolking kan onder barre omstandigheden nauwelijks overleven. Zeker als blijkt dat de rijken al het schaarse land koste wat kost in hun bezit willen houden en niet terugdeinzen om daar wrede middelen voor te gebruiken…

In het album wordt er een futuristisch beeld geschetst van hoe de toekomst eruit kan zien als we zo verder doen. De aarde zal verder opwarmen en het waterpeil zal stijgen totdat er geen land meer overblijft. Het toont echter ook hoe de mensen samen leven en overleven. Laat dit verhaal een les zijn voor de toekomst!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief